Misstänkt brottsplats. En kvinna ska ha överfallits av en maskerad man på elsparkcykel på Årstabron. Arkivbild. Foto: Pia Bispo

Man på elsparkcykel slog ner kvinna på Årstabron

En maskerad man på elsparkcykel ska ha slagit ner en kvinna på Årstabron sent i lördags kväll. Polisen utreder nu om mannen våldtagit och misshandlat kvinnan.

  • Publicerad 12:11, 18 okt 2021

Det var vid klockan 23 i lördags kväll som den maskerade mannen ska ha slagit ner kvinnan när han kom åkande på en elsparkcykel. Enligt polisen har kvinnan svårt att minnas vad som hänt men hon fick åka till sjukhus för en kontroll.

Enligt Expressen hittades kvinnan, som är i 25-årsåldern, avsvimmad på platsen, varpå polisen åkte dit.

– Kvinnan hade gått på bron och sedan blivit nerslagen av en man som hade åkt på elsparkcykel. Vi åkte dit och inledde en förundersökning om grov misshandel, men det fanns även tecken på att hon hade blivit utsatt för något sexualbrott, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral, till Expressen.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och våldtäkt för att ta reda på vad som inträffat. En hundpatrull letade också efter den misstänkta gärningsmannen, men utan resultat.