I slutet av januari i år ryckte polisen ut till en fastighet på Brittsommargatan i Kortedala, efter att en 28-årig man hade angripit sin exsambo med kniv.

Enligt åtalet mot 28-åringen försökte han döda kvinnan genom att utdela flera hugg mot henne.

– Vid det tillfället påstår jag att han har försökt ta livet av henne genom att hugga henne med en kniv. Den har träffat henne både i ansiktet och i bröstet. Hon har även en rätt stor skada över handleden som ser ut som en avvärjningsskada, säger kammaråklagare Andréas Pernmyr, till Göteborgs-Posten.

Den skadade exsambon lyckades ta sig ut ur lägenheten och kunde själv larma polisen.

Polisen grep 28-åringen som i samband med mordförsöket slagit sönder tv-apparater i lägenheten och förstört inredning. Han misstänktes även för narkotikabrott samt våldsamt motstånd.

Död granne hittades efter mordförsöket

Som GöteborgDirekt tidigare rapporterat larmades polisen efter några veckor återigen till adressen på Brittsommargatan efter att grannar reagerat på att det luktat illa i trapphuset.

Vid undersökning hittades en man i 55-årsåldern avliden i sin lägenhet.

55-åringen hade blivit knivhuggen och legat död i ett par veckor innan han hittades. Misstankarna riktades mot 28-åringen, som tidigare varit granne med den avlidne mannen.

Vad motivet är vill inte kammaråklagaren kommentera:

– Men jag kan säga så mycket som att de kände till varandra. Det har tidigare i vart fall funnits en schism mellan dem. Det finns en bakgrund, säger Andréas Pernmyr, till GP.

28-åringen åtalas även för misshandel av den avlidne. I december i fjol, cirka två månader innan det misstänkta mordet, ska 28-åringen ha misshandlat mannen genom att slå honom i huvudet med ett knytnävsslag.

28-åringen förnekar samtliga åtalspunkter mot honom.