"Jag är uppväxt på Väddö och vi åkte varje år till Norrtälje och tittade på revy. Så jag tänkte att det vore kul med något liknande i Väsby. Men jag hittade inga pensionärer som varit aktiva inom showbiz, så de sa 'vill du ha en revy får du fixa det själv'.

Sagt och gjort. För sju år sedan startade jag Kulpås(c)ens revy i SPF Seniorerna i Väsby. Men man kan inte spela revy själv. De första jag värvade var två vänner som sjunger i samma kör som jag. Ganska snart fick jag med fem till. Vi är alla pensionärer. Min tanke var att vi kunde roa med lite sång och sketcher ibland vid något månadsmöte. Jag har alltid gillat revyer men aldrig varit med och spelat. Nu har vi spelat 4 revyer för fulla hus – 350 personer – i Messingen, sedan kom pandemin och gjorde att vi inte kunde spela på ett tag. Men den 8 oktober ska vi spela den femte revyn som heter "Hemkört". En varierande underhållning med sång, musik, dans och sketcher.

Vi är i år sju personer som agerar på scenen och en orkester med tre personer. Vi gör allting själva, skriver sketcher och sånger. Vi har alltid med en dans och så är det historier emellanåt. Vi gör det mesta av vår rekvisita själva. Våren brukar vara skrivperiod och hösten repetitioner. Till dansträningen har vi en koreograf. Det är väldigt roligt och det blir en fin gemenskap i gruppen. Att vi kan åstadkomma det känns otroligt och fantastiskt. Vi känner oss rätt stolta faktiskt.

Vi har haft ett mycket gott stöd från Messingens personal. De har hjälpt oss med så mycket. Med rekvisita, ljud och ljus samt framför allt peppat oss när vi tvivlat på oss själva. Jag har insett att man kan mycket mer än man tror om man bara vågar. Jag hade aldrig någonsin kunnat tänka mig att hålla på med revy – jag var en mycket blyg tjej när jag var ung. Det här trodde jag aldrig!"