Skotten föll strax före klockan 13 på måndagen. Polisen var sedan snabbt på plats, tack vare larm från vittnen. Då var mannen vaken och kontaktbar. Han fördes till sjukhus med ambulans. Hur tillståndet för honom sedan utvecklats är inte känt.

"Känns overkligt"

Att det varit skottlossning på Hägerstensåsen känns overkligt, tycker en ung kvinna.

– Vi hörde inte skotten men förstod att något hänt när det plötsligt var fullt av poliser, ambulanser och brandbilar nedanför vårt fönster. Det känns overkligt att något sådant hänt i närheten av oss, säger kvinnan som bor på en kulle ovanför rondellen där Bäckvägen tar slut.

På måndagseftermiddagen var flera vägar runt rondellen avspärrade, när polisen hörde vittnen och säkrade spår. Människor på väg hem sökte alternativa vägar att komma till sina lägenheter.

– Det känns förskräckligt att Sverige sticker ut så med skjutningar, jämfört med andra länder. Och hemskt att det händer här. Jag har bott på Hägerstensåsen i många, många år och alltid känt mig jättetrygg, säger en äldre kvinna som får hjälp av polisen med att hitta ett sätt att komma hem.

Delar av Hägerstensåsen var avspärrat på måndagseftermiddagen. Det gick till exempel inte att ta sig upp via Avgiftsvägen.

Delar av Hägerstensåsen var avspärrat på måndagseftermiddagen. Det gick till exempel inte att ta sig upp via Avgiftsvägen.

Angie Gray

Två män gripna

Redan strax efter att larmet gått stoppade polisen en bil i Årstadal som stämde överens med den bil vittnen hade sett lämna brottsplatsen. Två män greps, en under 18 år och den andra i 20-årsåldern. En av dem fick polisen jaga i kapp. Båda misstänks för försök till mord. De anhölls på kvällen.

Även området där männen greps spärrades av under eftermiddagen och tvärbanan stoppades under en period.

Det är inte känt om mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen stoppade trafiken vid Årstaberg efter gripande i området.

Polisen stoppade trafiken vid Årstaberg efter gripande i området.

Karl Meyer von Bremen