Slumpen. Mannen som var anhållen i sin frånvaro för grovt rån i Råcksta påträffades i en trafikkontroll tidigare i veckan. Foto: Mikael Andersson

Man häktad misstänkt för grovt rån i Råcksta

En man i 30-årsåldern blev snabbt misstänkt för ett grovt rån i Råcksta i söndags. Nu har han gripits tack vare slumpen – i en trafikkontroll.

  • Publicerad 16:41, 15 jan 2021

Det kan finnas gärningsmän på fri fot.

Det grova rånet ska ha skett i söndags strax innan klockan 14. Då blev en Råckstabo rånad i sitt hem, enligt polisen. Rånarna ska ha fått med sig Råckstabons mobiltelefon.

Person rånades i egna bostaden i Råcksta

Polisen sökte efter misstänkta under samma dag, men lyckades inte hitta rånarna, som ska ha varit flera.

Anhölls i sin frånvaro

Däremot misstänkte polisen en man, som anhölls i sin frånvaro. Av en slump lyckades polisen hitta honom under en trafikkontroll.

– Polisen hade upprättat någon kontroll, det var inte för att leta just efter honom, säger förundersökningsledaren och åklagaren Anders Tordai.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har nu häktats, misstänkt för grovt rån, grovt vapenbrott och olaga frihetsberövande. Mannen förnekar samtliga brott, enligt hans advokat Rodney Humphreys.

"Kan finnas gärningsmän på fri fot"

Anders Tordai vill inte kommentera hur rånet och frihetsberövandet gick till, eller om offret kände förövarna sedan tidigare.

– Jag tänker inte berätta mer i detalj, det kan lägga knut på utredningen, det kan finnas gärningsmän på fri fot, säger han.

Sista datum för åtal är den 27 januari.

– Men jag tror inte att utredningen kommer att vara klar då, säger Anders Tordai.