Det var på tisdagsförmiddagen som polis larmades till Älvsborgsgatan vid hållplats Ostindiegatan. En kvinna i 30-årsåldern ska ha blivit skjuten i magen när hon satt på en spårvagn.

I närheten av händelsen befann sig Rickard Eliasson. Han skulle ner och flytta bilen när han hörde ett skott avlossas.

– Spårvagnen hade precis stannat vid hållplatsen och där många personer stod och väntade på att få gå på. Plötsligt hördes en smäll. Först uppfattade jag inte det som ett pistolskott utan tänkte att vagnen kanske hade kört på något. Men sen hörde jag en kvinna börja skrika inne i spårvagnen, säger Rickard Eliasson.

Förts till sjukhus

Polisen larmades snabbt till platsen och därefter kom flera ambulanser. Enligt ambulanspersonalen ska kvinnan ha varit vaken och talbar. Hennes tillstånd ska initialt bedömts som stabilt när hon togs till sjukhus.

 

Polisen uppger att en man som befunnit sig på spårvagnen ska ha avlossat skottet och sen lämnat platsen troligen i riktning mot Ostindiegatan.

– Jag reagerade inte på att någon person sprang från platsen, men det har andra jag talat med sett. Det hela känns väldigt obehagligt, säger Rickard Eliasson.

Man i 60-årsåldern gripen

Efter en omfattande polisinsats meddelade polisen vid 10.45 att en man i 60-årsåldern har gripits i Faktums lokaler på Chapmans torg. Enligt polisen var signalementsuppgiften från vittnen samt övervakningsfilm från spårvagnen till stor hjälp i sökandet efter den misstänkte.

Mannen misstänkts för grovt vapenbrott och vållande till kroppsskada.

Enligt åklagare Niklas Högdén rör det sig troligtvis om en olycka. Han menar att vapnet troligen inte avlossades med flit.

– Utredningen visar att det inte verkar röra sig om ett avsiktligt våldsbrott riktat mot brottsoffret. Av det skälet är gärningen i den delen nu rubricerad som ett grovt oaktsamhetsbrott. Grovt vapenbrott är däremot ett brott som kräver uppsåt, säger Niklas Högdén i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Utredningen visar inte på att det finns några kopplingar alls mellan offret och den misstänkte. Några gängkopplingar finns inte heller i ärendet.

"Allvarligt, men stabilt"

Under tisdagseftermiddagen meddelade Sahlgrenskas presstjänst att den skadade kvinnans tillstånd är "allvarligt, men stabilt".