Den 26 april kontrollerade polisen två män i 20-årsåldern på Fullerstatorget. I den enes kalsonger hittade man tre haschkakor. I jackfickorna hade han 11 500 kronor i kontanter.

Hans kamrat hade ingen narkotika på sig och fick gå därifrån.

Klättrade in genom rutan

Polisen beslutade att göra husrannsakan i den gripne mannens lägenhet i Skogås och åkte dit med en gång. I lägenheten hittades över tre kilo hasch och och drygt 3 500 tabletter tramadol. Dessutom fanns det 44 000 kronor i kontanter i lägenheten.

Under tiden som polisen var där hörde de hur någon krossade fönsterrutan till sovrummet. In genom rutan klättrade kamraten som de strax innan stoppat på Fullerstatorget. Han greps omedelbart.

Över 3 500 tabletter tramadol hittades i lägenheten.

Över 3 500 tabletter tramadol hittades i lägenheten.

Polisen

Ville vilseleda polisen

Mannen som hade haschkakor i kalsongerna har erkänt innehav både av den narkotika som hittades i lägenheten och den som han hade på sig. Han har dock nekat till att hans avsikt var att sälja den vidare. Han har i stället sagt att han fått i uppdrag av en annan person att förvara narkotikan i lägenheten under några dagar.

Tingsrätten anser dock att flera omständigheter, som den stora mängden narkotika och kontanter, talar för att han skulle sälja drogerna och dömer honom för grovt narkotikabrott.

Även vännen döms för grovt narkotikabrott, och för skadegörelse på grund av den krossade fönsterrutan. Han nekar till anklagelserna om narkotikabrott.

Men polisens avlyssning av hans telefon har visat att det under tiden som han tog sig från Fullerstatorget till Skogås ringde flera samtal där det diskuterades när polisen skulle göra razzia i lägenheten.

Enligt polisens avlyssning ska han även sa sagt: “Broder, kan nån ringa aina. Nån ringer aina och säger att det hänt något i Farsta" och “Så de åker dit i stället”.

Båda männen döms till fängelse i 2 år och 3 månader. Domen kan överklagas fram till den 30 augusti.