Söker. Polisen har inte hittat mannen som misstänks för attacken i Rissne. Foto: Sacharias Källdén

Man gick till attack mot människor och butik i Rissne

En man gick till attack mot människor och en butik i Rissne på onsdagseftermiddagen. Den misstänkte söktes med helikopter, men hade inte gripits på torsdagsmorgonen.

  • Publicerad 08:29, 14 okt 2021

Polis larmades i går eftermiddag av både allmänhet och vaktbolag om en man som misshandlat flera personer utomhus på Rissne torg och sedan gått in i en närbutik där han vält hyllor och varor.

Flera patruller och en helikopter användes under onsdagen för att försöka hitta mannen, men den misstänkte kunde inte hittas.

– Vi har en ganska god bild av ärendet, men det finns ingen som sitter misstänkt före det, säger Towe Hägg, presstalesperson för polisen under torsdagsmorgonen.

Rån och misshandel

Mannen stal saker i butiken enligt polisen och minst en av personerna som ska ha blivit utsatta för våld är personal och därför misstänks mannen för rån. Det finns också tre anmälningar om misshandel och en anmälan om skadegörelse.

– Ingen verkar ha behövt uppsöka sjukhus direkt efteråt, utan det är slag som gett rodnad och smärtor, säger Towe Hägg som inte har några uppgifter om att mannen ska ha använt ett vapen.

Kollar kameror

Om det finns någon specifik misstänkt som just nu eftersöks vill inte polisen gå in på.

– Vi har ett ganska gott utredningsläge och har tagit hjälp av eventuella övervakningskameror som finns i området och det är det man jobbar med nu, säger Towe Hägg.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Tvärbanans Kistagren nära en miljard dyrare än beräknat

Nyheter Dessutom är projektet nästan två år försenat Tvärbanans cirka åtta kilometer långa utbyggnad mellan Norra Ulvsunda och Helenelund spräcker budgeten med 969 miljoner kronor.fredag 15/10 14:08

Coronarapport: 61 nya fall i Solna och Sundbyberg

Nyheter Antalet smittade på en fortsatt låg nivå Under vecka 40 konstaterades 39 respektive 22 nya fall av coronafall i Solna och Sundbyberg. Det visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.torsdag 14/10 16:09

Man gick till attack mot människor och butik i Rissne

Nyheter Söktes med helikopter – hittades inte En man gick till attack mot människor och en butik i Rissne på onsdagseftermiddagen. Den misstänkte söktes med helikopter, men hade inte gripits på torsdagsmorgonen.torsdag 14/10 8:29