Polis larmades i går eftermiddag av både allmänhet och vaktbolag om en man som misshandlat flera personer utomhus på Rissne torg och sedan gått in i en närbutik där han vält hyllor och varor.

Flera patruller och en helikopter användes under onsdagen för att försöka hitta mannen, men den misstänkte kunde inte hittas.

– Vi har en ganska god bild av ärendet, men det finns ingen som sitter misstänkt före det, säger Towe Hägg, presstalesperson för polisen under torsdagsmorgonen.

Rån och misshandel

Mannen stal saker i butiken enligt polisen och minst en av personerna som ska ha blivit utsatta för våld är personal och därför misstänks mannen för rån. Det finns också tre anmälningar om misshandel och en anmälan om skadegörelse.

– Ingen verkar ha behövt uppsöka sjukhus direkt efteråt, utan det är slag som gett rodnad och smärtor, säger Towe Hägg som inte har några uppgifter om att mannen ska ha använt ett vapen.

Kollar kameror

Om det finns någon specifik misstänkt som just nu eftersöks vill inte polisen gå in på.

– Vi har ett ganska gott utredningsläge och har tagit hjälp av eventuella övervakningskameror som finns i området och det är det man jobbar med nu, säger Towe Hägg.