16 års fängelse. Domen meddelades vid Attunda tingsrätt under tisdagen. Foto: Most Photos

Man döms för knivmord i Kungsängen

Nu har dom fallit i mordutredningen gällande den hemmafest som polisen larmades till den 6 juni i somras. På plats i en lägenhet i Kungsängen hittades en avliden man. En 45-årig man greps och han döms nu till 16 års fängelse för mord.

  • Publicerad 10:27, 11 nov 2020

Det var i somras, den 6 juni, som polis och ambulans larmades till en lägenhet på Ringvägen i Kungsängen. Väl på plats hittades en man avliden.

Polisen kunde gripa en 45-årig man som delgavs misstanke om mord. Denne man häktades och har suttit häktade sedan dess.

Misstänkt mord i Kungsängen – en man gripen

En mordutredning har pågått i fem månader och i oktober väckte åklagaren åtal i ärendet.

Enligt åklagaren ska den 45-årige mannen dödat den andre mannen genom att rikta ett flertal knivhugg mot hans hals och bröstkorg.

45-årig man begärs häktad för helgens mord i Kungsängen

Den åtalade mannen har erkänt att han utdelat ett dödande knivhugg men har utredningen igenom hävdat att detta rörde sig om nödvärn och förklarat att han själv angripits av den andre mannen – med samma kniv.

Den här beskrivningen är ingenting som Attunda tingsrätt valt att lägga någon vikt vid. Då domen meddelades på tisdagen menar rätten att gärningsmannen haft uppsåt.

Tingsrätten skriver i sin dom att man funnit det bevisat att 45-åringen har, "använt kniven mot målsägande flera gånger, varav ett hugg i halsens nedre del har varit dödande”.

45-åringen döms för mord och påföljden blir 16 års fängelse.

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49