16 års fängelse. Domen meddelades vid Attunda tingsrätt under tisdagen. Foto: Most Photos

Man döms för knivmord i Kungsängen

Nu har dom fallit i mordutredningen gällande den hemmafest som polisen larmades till den 6 juni i somras. På plats i en lägenhet i Kungsängen hittades en avliden man. En 45-årig man greps och han döms nu till 16 års fängelse för mord.

  • Publicerad 10:27, 11 nov 2020

Det var i somras, den 6 juni, som polis och ambulans larmades till en lägenhet på Ringvägen i Kungsängen. Väl på plats hittades en man avliden.

Polisen kunde gripa en 45-årig man som delgavs misstanke om mord. Denne man häktades och har suttit häktade sedan dess.

Misstänkt mord i Kungsängen – en man gripen

En mordutredning har pågått i fem månader och i oktober väckte åklagaren åtal i ärendet.

Enligt åklagaren ska den 45-årige mannen dödat den andre mannen genom att rikta ett flertal knivhugg mot hans hals och bröstkorg.

45-årig man begärs häktad för helgens mord i Kungsängen

Den åtalade mannen har erkänt att han utdelat ett dödande knivhugg men har utredningen igenom hävdat att detta rörde sig om nödvärn och förklarat att han själv angripits av den andre mannen – med samma kniv.

Den här beskrivningen är ingenting som Attunda tingsrätt valt att lägga någon vikt vid. Då domen meddelades på tisdagen menar rätten att gärningsmannen haft uppsåt.

Tingsrätten skriver i sin dom att man funnit det bevisat att 45-åringen har, "använt kniven mot målsägande flera gånger, varav ett hugg i halsens nedre del har varit dödande”.

45-åringen döms för mord och påföljden blir 16 års fängelse.

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04