Polisen fanns en mycket svårt skadad man vid utryckningen till Solberga natten den 5 mars. Foto: Mostphotos

Man åtalad för yxmord på sin styvfar

En 28-årig man åtalades på torsdagen, misstänkt för att ha mördat sin styvfar med en yxa. Han greps i deras gemensamma bostad i Solberga i mars.

  • Publicerad 16:18, 10 jun 2021

Vid halv-3-tiden på natten till den 5 mars larmade en äldre man i Solberga polisen. Han uppgav att han misshandlats svårt av sin styvson och att han fruktade för sitt liv.

När polisen kom dit var mannen mycket svårt skadad. Den misstänkte 28-åringen var också i lägenheten. Han greps, misstänkt för mordförsök. Senare avled mannen, som var i 70-årsåldern, och brottsrubriceringen ändrades till mord.

Nu har 28-åringen åtalats. Han är misstänkt för att ha mördat sin styvfar med en yxa. Efter händelsen har han genomgått en mindre rättspsykiatrisk undersökning och får nu rättspsykiatrisk vård, skriver polisen på sin webbsida.

Ärendet har hanterats av sektionen brott i nära relation i polisområde Stockholm Syd. Noggranna utredningstekniska åtgärder, som blodbildsanalyser och rättsmedicinska undersökningar, har gjorts.

− Även larmsamtalet som den nu avlidne mannen ringde bidrar till att ge en bild av händelseförloppet, kommenterar utredaren Jenny Eltell på polisens webbsida.