Foto: Johan Kristensen

Mamman mördades med 33 knivhugg – bebisen fanns i bostaden

Den tre veckor gamla bebisen fanns i bostaden i Älta när mamman höggs ihjäl med 33 knivhugg i sovrummet. Pappan säger att han ingenting minns, men tingsätten tycker att bevisen mot honom är övertygande. Domen faller den 25 januari.

  • Publicerad 15:12, 17 jan 2022

Den 15 april 2021 ringde den 23-årige mannen 112 och berättade att hans flickvän huggit sig själv i ansiktet.

– Hon är helt tyst, sa han.

Ambulanspersonalen kunde inte rädda hennes liv. Polisen konstaterade snabbt att kvinnan omöjligen kunde ha orsakat alla skadorna själv och hennes sambo greps misstänkt för mord. I bostaden fanns också parets tre veckor gamla bebis.

– Han hittades några meter från sin mamma, säger åklagare Ronak Råbe.

Rättspsykiatrisk undersökning

Mannen har sedan hävdat att han inte har några minnen av de 33 knivhuggen.

Men Nacka tingsrätt anser att ”övertygande bevisning har lagts fram om att” han ”har gjort sig skyldig till mord”. För att kunna besluta om rätt påföljd bestämde domstolen att han skulle genomgå rättspsykiatrisk undersökning.

– Slutsatsen är att han inte led av någon allvarlig psykisk störning och då är ett fängelsestraff det enda möjliga om han fälls för mord, säger Olof Wetterqvist, chefsrådman och domare i målet.

”Har lidit svårt”

Rättegången avslutades den 13 januari. Åklagare Ronak Råbe yrkade på livstids fängelse.

– Brottsoffret har lidit svårt och gärningen är extra hänsynslös med tanke på att det har funnits ett minderårigt barn i lägenheten. Barnet är för litet för att det ska gå att utreda i vilken omfattning han har påverkats men blotta närvaron gör det extremt försvårande.

23-åringens advokat skriver i ett sms till Mitt i att det ”fanns flera försvårande omständigheter i fallet men inte så omfattande att straffet ska bestämmas till livstids fängelse. Bland annat hade händelsen föranletts av ett ömsesidigt bråk där den avlidna inlett våldsutövningen.”

Barnet har omhändertagits av sin mormor och morfar.

Den 25 januari meddelar tingsrätten sin dom.