Grattis! Vad betyder det här för er?

– Jättemycket, vi är väldigt glada! Vi har hållit på med det här så länge och utmärkelsen är en bekräftelse på att vi gör något bra, en klapp på axeln. Vi är så få kvar som driver lantbruk på det här viset, därför känns det roligt och bra att vi uppmärksammas.

Motiveringen lyder:

”Med ett helhetsgrepp om djurhälsa och ett ständigt pågående förbättringsarbete samt en mycket professionell marknadsföring av svenskt nötkötts mervärden är Maria och Anders Wågberg mycket goda ambassadörer för svensk nötköttsproduktion.”

Vad är er styrka?

– Att vi jobbar med helheten. Våra djur föds, lever och slaktas hos oss, de lämnar aldrig gården, och vi säljer våra produkter själva, under eget varumärke. Det finns inga mellanhänder. Många tvingas sälja vidare djuren vid slakt, men det behöver vi inte göra. Det innebär också att vi lär känna djuren och har koll på hur de mår.

Hur ser ni på framtiden? Mål och visioner?

– Nästa steg är att odla egna grönsaker, och potatis, som vi då kommer att odla i växthus. Vi tror stenhårt på det här med närodlat, nu mer än någonsin när läget är som det är i världen. Vi behöver klara vår egen matförsörjning.