Spöken och monster försvinner inte från Göteborg vid Halloween. Det läskiga spöktemat präglar staden under hela höstlovet. 

– Vår förhoppning är att skapa ytterligare spännande händelser och att många göteborgare tar sig in till stan och får uppleva något nytt, säger Jessica Westh, affärsutvecklare, Göteborg & Co, Höststaden. 

Vid tre tillfällen kommer Paddan förvandlas till Spökbåten i Vallgraven. Åtta skådespelare i spökutklädnad är med på turen. Det blir även musik, rökmaskin och ljussättning för att förstärka den rysliga stämningen.

Guinness World Records

Den läskiga finalen blir i anslutning till sista tillfället för Spökbåten. Då är förhoppningen att världens längsta spökparad ska tåga genom Göteborg. 

– Alla är välkomna att delta. Med hjälp av så många frivilliga deltagare som möjligt, är målet att, tillsammans med spökena och ungdomsorkestern Göta Lejon, slå sig in på Guinness World Records med världens längsta spökparad.

För att delta i paraden behöver man vara utklädd till spöke. På tre ställen i kommer barn och vuxna att kunna få hjälp med spöksminkning mot en mindre kostnad. 

Marschen startar från Kungstorget, lördag 5 november, klockan 14, fortsätter sedan längs Kungsgatan, Kungshöjd och avslutas vid Esperantoplatsen

– Bakgrunden till Spökparaden är att skapa något som är kul för barnfamiljer att uppleva på höstlovet i stadskärnan och som är gratis. Idén om att försöka slå ett världsrekord kändes klockren. Vem vill inte vara med på ett potentiellt historiskt ögonblick för Göteborg, säger Jessica Westh.