Har du kallats Mister Fahrenheit? Är du en champions of the world? Nu har du chansen att vädra stämbanden i Erskinsalen, när Mälaröbion återigen ordnar sing-along, denna gång till filmen Bohemian Rhapsody, om rockbandet Queen.

Sångledaren Matilda Mattsvåg värmer upp publiken och leder sjungandet under filmens gång. Att få alla att sjunga är inte svårt, tycker hon.

– Alla kommer dit med inställning att vilja sjunga och ha kul. Så länge de känner till konceptet är det inga problem. Men om någon kommit för att bara se själva filmen så blir det nog en överraskning, säger hon.

För den som känner sig lite blyg kan biomörkret hjälpa.

– Vissa har kanske kommer dit som en partner och är kanske lite mer tveksam i början. Men i slutet står de också upp och sjunger med. Alla dras med, säger hon.

Pris för bästa utklädnad

Mitt i filmen blir den paus med quiz och snacks. Och för den som vill komma utklädd så blir det prisutdelning för bästa utklädnad.

Innan pandemin ledde Matilda Mattsvåg sing-alongs till Mamma mia och Grease på Mälaröbion.

– Det gäller att det är en film där alla känner till musiken. Och Queen är som gjord för allsång.

Vilken sång ser du mest fram emot?

– Det ska bli väldigt intressant att höra Bohemian rhapsody sjungas av så många. Den innehåller så mycket, med en helt oförståelig text som inte spelar nån roll. Det ska bli roligt att höra när alla sjunger den.