I lördags gick Mälarserien av stapeln – en cup i parainnebandy som arrangeras av Djurgårdens Innebandy. Under cupdagen möttes över 70 spelare från Visby, Bålsta och Pershagen. Arrangemanget höll dock på att ställas in helt då en vägg i Bobergshallen gick sönder, tur var det då att matchen kunde flyttas till Rödabergshallen i sista sekund.

Matchen blev välspelad, fartfylld och spännande och Djurgårdens Lions tog hem vinsten med coaching av Pontus Höstman. Laget är inne i en positiv trend just nu där man bland annat vunnit guld i sin klass i Storvreta Cup i julas.

Angelika Engblom är glad över lagets insats.

Angelika Engblom är glad över lagets insats.

Christer Klinth

Angelika Engblom, lagledare och spelare i Djurgården Lions, var glad över lagets insats.

– Det känns lika underbart varje gång! Det har gått bra hela den här säsongen och det betyder massor för vårt lag. Jag brinner för innebandy och kan leva på en vinst väldigt länge.

Angelika har byggt upp Djurgården Lions från grunden och beskriver sig själv och laget som riktiga vinnarskallar. Under uppväxten spelade hon i ett innebandylag där hon inte kände att det fanns någon vilja. Det var först när hon blev introducerad för parainnebandy som hon kände driv i laget och samhörighet.

– Jag var skeptiskt till parainnebandy först och tänkte att det inte var något för mig. Sedan gick jag på en träning och tyckte det var jättekul, så då fortsatte jag och det blev bara roligare och roligare.

Djurgården Innebandy bedriver bredd- och elitverksamhet för seniorer, juniorer, barn och ungdomar från 5 år och uppåt. Magnus Berthling är ordförande för föreningen:

– Vi inom Djurgården Innebandy ser paraidrott som en naturlig och integrerad del av föreningens verksamhet. Vi är jätteglada för vårt paralag som är ett föredöme och energikälla för hela föreningen och vi hoppas att Lions ska inspirera fler innebandyföreningar att starta paralag. Att driva ideell idrottsverksamhet är ofta slitsamt, men efter en dag som den här fylls man med positiv energi och känner att vår verksamhet verkligen gör nytta i samhället. Något som vi hoppas våra idrottspolitiker och tjänstemän inom Idrottsförvaltningen ska uppmärksamma och stötta. Så har tyvärr inte alltid varit fallet, man kanske kan en cup som i lördags ändra på det.