Den lokala webbradion från Wenngarn i Sigtuna, "Av egen kraft", ska med två nya radioprogram belysa och diskutera ämnet psykisk ohälsa. Programmen heter "Julias sanningar" och "Livet efter" och syftar till att öka medvetenheten kring psykisk ohälsa samt erbjuda stöd och insikt för de som drabbats.

– Genom våra sändningar strävar vi efter att riva stigmatiseringens murar och skapa en plattform där öppna samtal om mental hälsa kan blomstra, säger Luis Palma Aguirre som driver kanalen.

Det första programmet är "Julias sanningar" som leds av Julia Andersson, känd som deltagare i TV-programmet "Lyxfällan". Julia delar med sig av sina utmaningar, insikter och framsteg i en strävan att minska stigmat kring psykisk ohälsa.

Det andra programmet, "Livet efter," som börjar sändas i september, kommer att ledas av Kristina B-Rosenius. Efter att ha grundat "Krisrutin Emma" som en reaktion på förlusten av sin dotter som tragiskt tog sitt liv 2015, delar Kristina med sig av sin resa att hantera sorg.

– Varje ord vi sänder är en ton av hopp och förståelse, för att tillsammans kämpa mot det dunkla och låta ljuset nå fram till de som behöver det som mest. Vi vill erbjuda kunskap, stöd och hopp till alla som påverkas av psykisk ohälsa och sorg, säger Luis Palma Aguirre.

Den lokala webbradion i Sigtuna har funnits i ett par år och har bjudit in en rad kändisar.

Den lokala webbradion i Sigtuna har funnits i ett par år och har bjudit in en rad kändisar.

Claudio Britos