AVGÅR. Lotta Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande (M), meddelar att hon lämnar kommunpolitiken. Foto: Daniel Sjöberg

Lotta Grahn Elg lämnar kommunpolitiken

Kommunstyrelsens ordförande Lotta Grahn Elg (M), lämnar politiken. Det meddelar hon på tisdagsmorgonen. – Jag vill gå vidare mot nya utmaningar och också ge min efterträdare en möjlighet att komma in i ledarrollen i god tid innan valet nästa år, säger Lotta Grahn Elg.

  • Publicerad 08:32, 14 sep 2021

Den 27 september sammanträder kommunfullmäktige. Då kommer Lotta Grahn Elg lämna sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande.

– Jag har varit kommunstyrelsens ordförande i Håbo kommun sedan december 2017 säger Liselotte Grahn Elg. Det har varit roliga år med både medgångar och motgångangar, säger hon i ett pressmeddelande.

I går, måndag, var det sammanträdde kommunstyrelsen. Då nämndes inget om Grahn Elgs planer, men på tisdagsmorgonen kom alltså beskedet.

– Moderaterna går nu in i en nomineringsprocess inför valet 2022 och nu är också tillfället då jag meddelar min avgång. Jag vill gå vidare mot nya utmaningar och också ge min efterträdare en möjlighet att komma in i ledarrollen i god tid innan valet nästa år avslutar Lotta Grahn Elg.

"Nu vidtar en intern process där den moderata fullmäktigegruppen i Håbo kommun ska välja en ny gruppledare. Björn Erling, vice gruppledare för Moderaterna, fungerar som tillförordnad gruppledare fram till dess att en ny ordinarie gruppledare blivit vald", skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

Texten uppdateras.

Planen: Kommunen vill bygga LSS-boende på fotbollsplanen

Grannar kritiska: "De har inte gjort sin hemläxa" I norra Brunna vill kommunen att Upplands-Brohus ska bygga ett LSS-boende. Grannarna menar att dessa boenden både ska och måste byggas, men de frågar sig om Upplands-Bro gjort sin hemläxa gällande...fredag 24/9 18:04

Ansvarig politiker: ”Inget är klart”

Kommunen om LSS-planerna i Brunna. Socialnämndens ordförande Martin Normark (L) som är ansvarig för de eventuella planerna i Brunna vill framhålla att ingenting är klart.fredag 24/9 17:59