Den 27 september sammanträder kommunfullmäktige. Då kommer Lotta Grahn Elg lämna sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande.

– Jag har varit kommunstyrelsens ordförande i Håbo kommun sedan december 2017 säger Liselotte Grahn Elg. Det har varit roliga år med både medgångar och motgångangar, säger hon i ett pressmeddelande.

I går, måndag, var det sammanträdde kommunstyrelsen. Då nämndes inget om Grahn Elgs planer, men på tisdagsmorgonen kom alltså beskedet.

– Moderaterna går nu in i en nomineringsprocess inför valet 2022 och nu är också tillfället då jag meddelar min avgång. Jag vill gå vidare mot nya utmaningar och också ge min efterträdare en möjlighet att komma in i ledarrollen i god tid innan valet nästa år avslutar Lotta Grahn Elg.

"Nu vidtar en intern process där den moderata fullmäktigegruppen i Håbo kommun ska välja en ny gruppledare. Björn Erling, vice gruppledare för Moderaterna, fungerar som tillförordnad gruppledare fram till dess att en ny ordinarie gruppledare blivit vald", skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

Texten uppdateras.