Liten läscirkel av stor vikt på Enköpings bibliotek

Bokcirkel för de minsta på biblioteket i Enköping.

  • Publicerad 01:15, 4 dec 2021

Fredagen den 10 december anordnas bokcirkel för barn i åldern 8 månader till 2 år. Tillsammans läser deltagarna böcker, sjunger och ramsar. Platsen är Enköpings bibliotek.

Fantasifullt

Enligt Skolverket kan högläsning ha flera goda effekter på språkutvecklingen och kan även utveckla barnens fantasi och föreställningsförmåga, talspråk och ordförråd, berättande och förmåga att uttrycka tankar, intresse för bild och text och deras förmåga att förstå sin omvärld. Det finns också ett stort värde i att barnen får uppleva stunden och berättelsen tillsammans med sina kompisar och de vuxna.

Ökar ordförrådet

Forskning visar att barn som lever i en textrik miljö kan ha dubbelt så stort ordförråd som andra barn. När läsmiljön är prioriterad och stimulerande och böcker får ta plats signalerar det till barnen att läsning är viktigt. Det är också viktigt att de vuxna är läsande och skrivande förebilder genom att på olika sätt visa vad skrivande och läsande är.

Biblioteket är ett stöd

Det tar tid att bevaka och läsa in sig på nyutkommen litteratur. Barnbibliotekarien kan vara ett stöd i att välja ut bra böcker på olika teman och kan tipsa om nyutkomna böcker. Om det inte finns ett bibliotek i närheten kan det ibland vara möjligt att besöka bokbussen.

Läscirkel för små

När? Fredagen den 10 december, klockan 13.00

Plats: Enköpings bibliotek, Ågatan 29, Enköping.

Pris: Gratis.

Förbokning: på e-post biblioteket@enkoping.se

Visa merVisa mindre

Trädgårdsdagen växer till sig

Nyheter Det kallas Enköpings största årligt åter­kommande evenemang – Trädgårdsdagen – som i år återuppstår från den digitala­ världen till att bli livs levande igen. Och kanske större och starkare än...fredag 20/5 11:24

Regionanställda ska hyllas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.fredag 20/5 11:14