Göteborg

Lisebergs pågående miljardprojekt, vattenvärlden Oceana som skull ha invigts till sommaren, ligger i ruiner efter branden måndagen den 12 februari.

På ett extrainsatt möte under fredagen samlades Lisebergs styrelse för att träffa krisledningen och ta del av lägesrapporter kring branden på Oceana.

Under mötet fick styrelsen information om att den person som rapporterats saknad hittats avliden. Enligt uppgift ska det vara en byggledare.

– Det är med stor sorg styrelsen tagit emot beskedet om att branden med all sannolikhet tog Patrik Gillholms liv, säger Kurt Eliasson (S), ordförande i Lisebergs styrelse i ett pressmeddelande.

– En förlust av liv sätter allt i perspektiv, och våra tankar går till Patriks familj och nära.

Enhälligt beslut

Många undrar vad som ska hända nu och enligt Liseberg måste styrelsen nu rikta blicken framåt.

När det gäller framtiden för Oceana är ambitionen är att vattenvärlden ska byggas upp igen.

– Branden blev förödande, men den ska inte stoppa utvecklingen av destinationen Liseberg. Liseberg är en viktig del av Göteborgs identitet och jubileumsprojektet är en viktig byggsten i den västsvenska besöksnäringens återhämtning. Därför har styrelsen enhällig fattat beslut om att ge Lisebergs ledning i uppdrag att utreda och starta upp planeringen av hur en återuppbyggnad kan ske, säger Kurt Eliasson.

Han betonar att man mitt i allt det svåra vill vara tydligt med sina intentioner.

–  Den senaste veckan har Lisebergs krisledning haft fullt fokus på krisens akutskede. Nu rör vi oss långsamt framåt, och vi vill som enig styrelse ändå tidigt vara tydliga med våra intentioner.