LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

1929 öppnade den allra första versionen av den klassiska Lisebergsattraktionen Virvelvinden. Utöver Radiobilarna är Virvelvinden den attraktion som funnits på Liseberg längst av alla.

Sedan 1986 har den legat i övre parken ovanför FlumeRide.

– Det är en sann klassiker som vi säger hejdå till, men ibland är det nödvändigt för att ge plats åt nya upplevelser. Vi kommer montera ned den försiktigt och spara den då det är en del av Lisebergs historia. Så får vi se om den dyker upp i framtiden på ett eller annat sätt, säger Andreas Andersen, vd Liseberg i ett uttalande.

Sista helgen i september avslutar sommarsäsongen. Sedan påbörjas nedmonteringen av Virvelvinden och marken ska förberedas inför två nya attraktioner som ska stå klara nästa sommar. Vilka det blir vill Liseberg inte avslöja ännu.

– De nya attraktionerna och tematiseringen vi gör kommer att ge hela området ett stort lyft, det kommer bli jättebra. Jag ser fram emot att berätta mer snart, säger Andreas Andersen.

Halloween

Redan 2 oktober slår Liseberg upp portarna igen. Det är årets Halloweensäsong som drar igång men redan nu kan man boka biljetter.