Hur ska Joakims nya pengabinge se ut? Den frågan blev Kalle Anka-läsarna skyldiga att besvara när tidningen utlyste en tävling tidigare i år.

Hundratals förslag skickades in, varav ett kom från Leo Turlock i Centrala Sundbyberg. På sin surfplatta hade han krafsat ihop en rejält uppgraderad version av världens mest kända sparbössa, och givit den namnet Multibingen.

Den svävande tingesten med jetmotor är enligt Leo själv "ofantligt säker och skyddar sig själv från inbrott". Ändå var det en överraskning när det glada beskedet trillade in i mejlkorgen.

– Först trodde jag att det bara var en bekräftelse på att mitt bidrag hade kommit fram. Men så stod det: "Du har utsetts till vinnare." Hela mitt hjärta hoppade till.

Ett himla jäktande

Färdigställandet av teckningen pågick in i det sista.

– Det var ett himla jäktande men jag tycker att den blev jättesnygg.

https://www.mitti.se/nyheter/strandpromenad-fylldes-med-konst/repvew!VwzIPUzURkbdG9TO6sLOA/

Och inspiration hade han gott om. Inte minst från sin samling med runt 250 stycken Kalle Ankas pocketar.

– Just nu är jag väldigt Kalle Anka-intresserad, vår lägenhet svämmar över av tidningar. Det blir lite för mycket ibland, så mamma har fått lämna över en del till second hand.

Vad gillar du med Kalle Anka?

– Jag tycker att handlingen är väldigt komisk, och orden i historierna. Jag gillar också hur man känner igen tecknares olika stilar, hur de ritar. Jag brukar känna igen Flemming Andersen, han har ett speciellt sätt med vissa linjer. Och Mau Heymans ritar gubbar på ett speciellt sätt.

https://www.mitti.se/nyheter/vind-byggs-om-blir-lagenheter-for-unga/repver!wza8ijLtAbpNBtLAXqccKQ/

Priset till den store segraren svarade dock en annan tecknare för: spanjoren Fernando Güell, som ritade Kalle Anka-berättelsen "Den nya pengabingen" där Leos skapelse nu medverkar.

I serien figurerar även arkitekten själv – med näbb.

– Jag tycker att de fick ordning på mitt hår, med linjerna. Det såg väldigt snyggt ut, säger Leo.

Vill du själv bli Kalle Anka-tecknare?

– Det skulle jag kunna tänka mig som ett extrajobb. Men det jag helst vill jobba med är 3D-arkitektur. Jag går gärna den estetiska linjen och lär mig lite grunder i design.