Foto: Mostphotos

Lång blåljusrapport – stölder, rattfyllor och skolsabb

Fortfarande är det lugnt på gator och torg – inte en misshandel eller något bråk ute på stan i helgen. Däremot åtskilliga stölder och många rattfyllerister.

  • Publicerad 14:34, 6 apr 2021

Fjärdhundra

Tisdag.

Stöld. Åtta uppsättningar arbetsbelysning på lastmaskiner har stulits i Fjärdhundra. Dessutom har tjuvarna gjort åverkan på minst en av maskinerna.

E18

Tisdag 05.00

Drograttfylleri. En man i 60-årsåldern, som inte bor i Enköping, fick lämna ifrån sig körkort och bilnycklar sedan han kontrollerats av polis på E18 mellan Romberga och Annelund.

Sjöängsvägen, Kolarvik

Måndag 18.00

Rattonykterhet. En man i 50-årsåldern som bor i Enköping stoppades på måndagskvällen av polis och blåste positivt, han hade 0,32 mg alkohoi per liter utandningsluft, och fick lämna ifrån sig körkortet.

Torggatan

Måndag 16-17

Stöld. En svart elcykel värd 8.000 kronor stals från en innergård på Torggatan under måndagens eftermiddag.

E18, Grillby

Måndag 13.40

Fortkörning. En stockholmare i 60-årsåldern stoppades då han körde i 144 km/tim på E18 vid Grillby. Då han blåste i kontrollinstrumentet gav det utslag som visade att han druckit. Han blev misstänkt både för rattfylleri och hastighetsöverträdelse och fick lämna ifrån sig körkortet.

Vid polishuset

Söndag kl 16

Narkotikabrott mm. En yngling, mellan 15 och 18 år gammal, fick hämtas av sin mamma hos polisen sedan han tagits alldeles utanför polishuset på en cykel som misstänks vara stulen, enligt anmälan påverkad av droger och med en kniv i ryggsäcken. Eftersom han var påverkad av droger bedöms knivinnehavet som ett grovt brott.

Kungsgatan

Söndag 14.00

Rattfylleri. En man i 60-årsåldern som körde bil på Kungsgatan under söndagen kontrollerades och visades sig vid mätning ha intagit alkohol.

Stockholmsvägen

Söndag 01.15

Grovt rattfylleri mm. Då polis skulle stoppa en 18-årig Enköpingsbo på motorcykel på Mästergatan ville han inte stanna utan körde därifrån ut på Stockholmsvägen mot Annelund. Fast där körde han in i en polisbil och färden tog slut. Förutom att brista i omsorg och varsamhet gjorde han sig enligt anmälan skyldig till flera brott; han hade inget giltigt kort för motorcykel, han var grovt rattfull och hade en kniv på sig.

Gullbergsvägen, Lillkyrka

Lördag

Arbetsplatsolycka. En man som arbetade i skogen hamnade under en vagn vid arbetet. Ambulans tog mannen till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han hade två hästar med sig i arbetet, hästar som en anhörig kunde ta hand om. De skadades inte vid händelsen. Ärendet, efter en anmälan om vållande till kroppsskada, kunde snabbt läggas ner av polisen.

Örtagatan

Fredag

Stöld. En Honda Civic som stod parkerad på Örtagatan lät illa då ägaren startade bilden. Förklaringen var att katalysatorn stulits. Dessutom var glas till blinkers stulet och en backspegel söndersparkad.

Salavägen

Fredag 12.20

Drograttfylleri mm. En 65-årig Enköpingsbo hade ingen behörighet att köra den moped han satt på när polisen stoppade honom under långfredagen. Han var dessutom positiv på det drogtest som togs.

Torget, Grillby

Långfredag

Inbrott. Två källarförråd i Grillby hade oönskat besök i påskhelgen. Lås, dörrar och nätet kring förrådet klipptes upp och förstördes när verktyg och kläder värt totalt 11.000 kronor stals ur det ena förrådet och röda skidor ur det andra.

Drottninggatan

Torsdag 00.00-02.00

Stöld. En elcykel värd 8.000 kronor har stulits på Drottninggatan.

Skolor.

Onsdag/Torsdag

Skadegörelse. Sabbet på skolor fortsätter. Under skärtorsdagen upptäcktes att två rutor, 150 x 100 cm stora, krossats på Korsängsskolan, dessutom förstördes rabatter vid skolan. Kvällen före hade två rutor krossats på Bergvretenskolan, totalt värde 6.000 kronor.

Våren närmar sig: golfutrustning, utemöbler och cykel har stulits

Nyheter Har du sett en cykelvagn bakom en turkos damcykel i "fel" sammanhang? En sådan har stulits från Rombergsgatan och polisen söker information om det stulna. I Blåljusrapporten också: stöld av...onsdag 7/4 10:50