Sommarlovet är här och många, långa och sköna veckor breder ut sig. Men hur härligt det än är med sovmorgnar kan det ju bli långtråkigt också. Då finns det skäl att anmäla sig till någon av de aktiviteter som Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning erbjuder unga mellan 12 och 18 år.

Allt från boxning, fotboll och dans till filmskapande, designverksstad och musikproduktion står på programmet, som pågår en bit in i augusti och är kostnadsfritt.

Skejt och dans

Starten går redan vecka 24, med dansworkshop i Västertorps simhall och skejting för tjejer i Solbrännans skejtpark i Älvsjö och i Gröndals skejtpark.

Denna vecka går också starten för Samhällsmatchen – spontanfotboll för 12–17-åringar. Datumen är den 18 juni och 2 juli men platserna är ännu inte klara, så titta på stadsdelsförvaltningens Instagram när det närmar sig. Till spontanfotbollen krävs ingen föranmälan, vilket är nödvändigt för de flesta andra av aktiviteterna.

Kolla Instagram

Det fullständiga programmet finns på sajten ung.stockholm/sommarlov, under området Hägersten-Älvsjö. Där finns också information om tider, platser och hur man anmäler sig. Man kan också hålla koll på stadsdelsförvaltningens Instagram, för att se vad som händer.

Barn med funktionsvariationer är välkomna på alla aktiviteter, men det är bra om föräldrar informerar om det så att verksamheten kan anpassas. En av aktiviteterna är helt anpassad för unga med funktionsvariationer. Det är SkulpturFunkisKollo för 13–25 åringar i Gröndals ungdomscafé.