NYA KVARTER. Förslaget på de nya kvarteren, inringat, som nu ska säljas har varit ute på samråd och fått en del kritik. Foto: Tengbom

Kungsholmens nya centrala kvarter ska säljas

Har du en rejäl slant över och sugen på en bit mark mitt på Kungsholmen? Då kan det vara köpläge.

  • Publicerad 08:59, 27 okt 2020

Det är området där S:t Eriks ögonsjukhus, som numera huserar i Hagastaden, som Region Stockholm nu vill kränga, något SVT Nyheter rapporterade om först.

Nu förändras Fleminggatan, eller?

Just nu pågår ett detaljplanearbete för att bygga två nya kvarter med cirka 400 bostäder (det är inte specificerat om det är hyres- eller bostadsrätter), idrottshall, lokaler och förskola på platsen när flera av dagens sjukhusbyggnader rivs, vilket planeras ske under 2022.

Men innan dess vill Regionen alltså sälja den cirka 2,3 hektar stora marken och har upprättat ett prospekt för intresserade.

Senast den 17 december ska intressenter ha lagt bud.

Målsättningen är att försäljningen ska vara klar under början av nästa år, enligt ett pressmeddelande från Pangea Property Partners som fått i updrag av Regionen att sälja byggrätterna.

– Det är en affär i miljardklassen och ger ökade intäkter till regionen vilket gör att vi fortsatt kan satsa på investeringar i sjukvård och kollektivtrafik. Det är inte försvarbart att ha tomma lokaler som kostar pengar. Vi ska alltid värna Stockholmarnas pengar, uppger Charlotte Broberg (M), fastighets- och serviceregionråd i Region Stockholm i en kommentar.