I samband med renoveringen av museet skulle restaurang Myller ha öppnat förra sommaren och drivas av ägarna bakom Boqueria, Blå Porten och Pelikan.

Tanken var att bedriva kaféverksamhet dagtid och hålla museigården levande till klockan 01.

Men det har dröjt, och i början av december beslutade kulturförvaltningen att ta över hela byggnaden i stället.

– I stället för en restaurang kommer vi se till att det blir ett enkelt men trevligt museikafé våra besökare efterfrågat, säger Fredrik Linder, chef för Stadsmuseet.

https://www.mitti.se/nyheter/nu-oppnar-stadsmuseet-igen-med-ny-krog/repsdr!DkvUgZ9@X3@9QGK5JSaglA/

Stadsmuseet öppnar eget kafé

Restaurangen krävde att få förstora köket och ändra lite i planlösningen. Men då Stadsmuseet är ett byggnadsminne kräver förändringar ett godkännande från länsstyrelsen, och arbeten tar längre tid än vanligt.

Stadsmuseet hann hålla öppet knappt ett år innan coronapandemin bröt ut och museet blev tvunget att stänga igen.

– Det har varit många turer i det här. Men för att kunna erbjuda stockholmare så fina utställningar som möjligt har vi sett ett behov av stora ytor och av att kunna bedriva kulturverksamhet på gården.

https://www.mitti.se/nyheter/darfor-finns-ingen-restaurang-i-nya-stadsmuseet/repsiq!@tCdiut7qN6uywnsrdRk7A/

Kultur på Ryssgården

Kulturverksamheten på den nedsänkta delen av Ryssgården som tillhör Stadsmuseet kommer att vara offentlig.

– Det ska bli en plats för levande kultur. Det kan vara scenkonst, utställningar, eller en mindre trädgårdsmässa, säger Fredrik Linder.

https://www.mitti.se/nyheter/har-far-sodermalm-ny-kulturscen-och-krog/reprao!rMAFgrMaRgRtnhImfxjkhA/