Konstnär från Landsnora ställer ut i Italien och Spanien

Det är bara ett par år sedan Catharina Johansson Söderström återupptog konstnärsdrömmarna från ungdomen, efter ett helt yrkesliv som revisor. Första egna utställningen hade hon så sent som i höstas, på Kungsholmen. Nu är det dags för nästa steg. 60-åringen från Landsnora ska ställa ut i Milano och på Fuerteventura.

  • Publicerad 15:20, 30 jun 2022

Smickrande att hon över huvud taget sett mina inlägg på instagram.

– Jättespännande! Det är dessutom en lite annorlunda utställning, jag har förstått att det kallas “mixed reality”. I de två gallerierna finns stora skärmar, videoprojektorer och pekskärmar där besökarna kan interagera på olika sätt. Bilder och filmer delas också i sociala medier och på hemsidan, säger Catharina Johansson Söderström.

Det var i början av juni som Federica Acciarino, en av konstkuratorerna på galleriet M.A.D.S., kontaktade Catharina efter att ha sett hennes konst i sociala medier och ville att hon skulle medverka i en av deras internationella konstutställningar.

– Förstås smickrande att hon över huvud taget sett mina inlägg på Instagram eftersom det är ett enormt flöde av inlägg från konstnärer från alla länder och jag bara har varit aktiv i drygt ett år.

Målar intuitivt

Utställningen heter “Visceral” och temat handlar i stora drag om att släppa kontrollen över instinkterna och låta dem guida konstnären i sitt skapande.

– För mig som främst målar intuitivt ser jag varje dag hur kreativiteten blir som allra störst när jag minst anar det. När jag gör ett misstag eller när jag går helt på känsla och kör vidare fastän jag innerst inne undrar hur i hela världen det kommer att sluta, säger Catharina och skrattar.

Catharina har sedan drygt ett år skapat i ateljén hemma i Sollentuna. Där målar hon främst i akryl, både figurativa och abstrakta motiv, gärna med svampar och rollers. Färger och färgkombinationer karaktäriserar hennes målningar. 

– Efter att ha funderat valde jag att tacka ja till Federica. Det blir roligt att prova på vad det innebär att ställa ut på ett internationellt multimediagalleri som M.A.D.S. är. Vi som medverkar får dessutom finnas kvar med egen sida på deras sajt under obegränsad tid.

Efter 40 år som revisor tog Catharina tag i sin dröm

Kallar sig diversearbetare

Namn: Catharina Johansson Söderström

Ålder: 60 år.

Bor: Landsnora. Uppvuxen i Hudiksvall, men flyttade till Sollentuna 1987.

Yrke: Auktoriserad revisor, men kallar sig numera för diversearbetare.

Familj: Man, två barn, tre katter.

Hobby: Måla, skriva och spela trombon.

Instagram: catharinajsoderstromart

Aktuell: Medverkar på utställningen ”Visceral” på galleriet M.A.D.S i Milano och på Fuerteventura den 28 juni–4 juli.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hon tar fajten mot kommunen – igen

Nyheter Nekades korttidsboende. Har överklagat 91-åriga Karin Kimby har tidigare tagit fajten mot kommunens beslut om äldreomsorg – och vunnit. I juni fick hon ytterligare ett avslag och nu har hon tagit upp kampen igen.tisdag 9/8 7:00

Clownigt besök till Tureberg

Nyheter Föreställningen hålls på låtsasspråk. Den 15 augusti kommer clowntrion Trio Smack till Sollentuna för att bjuda på clownshow.fredag 5/8 15:49

Oväntade vinnarna av Gothia cup

Nyheter Vinnare. "Glädje och lättnad flödade i kroppen" När Sollentunalaget Maj FC startade 2019 var målet klart: vinna Gothia cup. Två år, en pandemi och många cuper senare är laget tillbaka i Sollentuna, med bucklan på hyllan.fredag 5/8 15:48