Foto: Mostphotos

Knark på lekplats och våg av GPS-stölder

Har du dyr GPS-utrustning i traktorn? Nu är det dags att ha extra koll på den. I blåljusrapporten i dag bland annat: Cannabis hittades på lekplats, dyr GPS-utrustning stulen, bilskadegörelse på jävelskap och ett grovt rattfylleri.

  • Publicerad 16:48, 6 sep 2021

Altuna Göksbo

Lördag kl 07.00

Stöld. Tre GPS-antenner med tre tillhörde skärmar har stulits ur två traktorer som stod parkerade på ägarens gård. Anmälaren uppskattar värdet på det stulna till strax över 200 000 kronor. Enligt polisen ökar antalet stölder av den här typen nu och ökad säkerhet vid traktorerna rekommenderas – alternativt att GPS-utrustning förvaras någon annanstans.

Mandelblomsgatan

Lördag kl 17:00

Ringa narkotikabrott. En person som vistades med sina barn på en lekplats gjorde ett udda fynd på lördagen. Instoppad i en gunghäst på platsen fanns en ask med cannabis i. Polis beslagtog narkotikan.

Fjärdhundragatan

Lördag 01:57

Grovt rattfylleri. En man i 55-årsåldern blåste positivt sedan han stoppats av polis för kontroll. Mängden alkohol i hans utandningsluft vid provtagningen gjorde att han blev misstänkt för grovt rattfylleri.

Ripgatan

Fredag 22:40

Narkotikabrott. Två män betedde sig på ett sätt som gjorde att polis beslöt sig för att kontrollera dem. Den ene sprang då ut i skogen. När han kom tillbaka hade han inte längre den ryggsäck han tidigare haft med sig. Med hjälp av en polishund hittades ryggsäcken som innehöll något som tros vara cannabis. Personen med ryggsäcken blev misstänkt för narkotikabrott av normalgraden.

Blåvingegatan

Natt fredag - lördag.

Skadegörelse. På en bil var ett däck punkterat och en sidospegel förstörd. På en annan hade någon skrapat en repa på förarsidan med ett spetsigt föremål – och dagen före hade någon tagit ett spegelglas ur en backspegel på bilen.

Mer bilsabb, den här gången på Sadelmakargatan. Där fick en personbil under samma natt bakre bilrutan sönderslagen.

Krönika: Med en fläskkotlett i tanken

Nyheter Vi borde vara fler som frågar efter 100 procent biodiesel. För en krona mer per liter kan du som tankar diesel få ett godare samvete: Förnybart biobränsle till sista centilitern. Fungerar i alla bilar. Men alltför få känner till den miljövänliga dieseln....fredag 24/9 13:12

Bok om beredskap av Enköpingsmilitär

Nyheter Miguel Guerrero arbetar till vardags på ledningsregementet i Enköping. Han är snart aktuell med boken "Krisberedskap för alla: en handbok för dig som inte är prepper".fredag 24/9 11:11