Mötet började klockan 13 på måndagen och pågick i över åtta timmar där de olika partiernas budgetförslag skulle debateras.

En av de största frågorna under mötet handlade om nästa års skattesats och kommunstyret i Haningealliansens förslag att sänka kommunalskatten med 23 öre till 19,45 procent.

– Vi låter skattebetalarna behålla 60 miljoner kronor och stärker kommunens balansräkning med 70 miljoner kronor och ändå finns det pengar till verksamhet, sade Sven Gustafsson (M), kommunstyrelsens ordförande, i sitt inledande anförande på sammanträdet.

I Socialdemokraternas förslag till budget var däremot nästa års skattesats oförändrad på samma nivå som årets 19,68 procent.

– De 61 miljonerna skulle kunna göra stor skillnad om de satsades i skolan, omsorgen eller i föreningslivet eller om de aktivt satsades för att bekämpa segregation och arbetslöshet, sade Meeri Wasberg (S) under debatten.

Till slut var det som väntat kommunstyrets budget som antogs med 33 röster för och 24 röster mot. Sverigedemokraterna blev avgörande när de ställde sig bakom kommunledningens budget.

– Jag vill tacka mina kompisar i Sverigedemokraterna för att ni i opposition är det enda partiet som delar vår ekonomiska politik, sade Sven Gustafsson under mötet.

Centerpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna reserverade sig mot budgetbeslutet.