Skogspromenad. Klimatklubben träffades i skogen hemma i Viby i söndags morse. Foto: Privat

Klimatklubben i Viby hyllade skogen

Den relativt nystartade Klimatklubben i Viby har nu fått över 100 medlemmar, och i söndags morse sågs cirka 20 av dem vid Vibyspåret för en gemensam skogsvandring.

  • Publicerad 11:10, 25 okt 2021

– Vi ville uppmärksamma skogens viktiga roll i klimatfrågan, både som kolsänka och för biologisk mångfald, och väcka engagemang generellt för klimatfrågan, säger Sara Falck-Jones, en av initiativtagarna till klubben.

I samband med skogsvandringen gjorde klimatklubben även en insamling till Naturarvet, en förening som köper upp och bevarar gammelskog.

Fokus på cykling

Den som är intresserad av klimatklubben kan gå med i Facebookgruppen (Klimatklubben Viby Sollentuna) eller maila till klimatklubben.viby@gmail.com.

– Nästa träff kommer att ha fokus på cykling och vi kommer att ha några riktigt spännande gästföreläsare, säger Sara Falck-Jones.

Klimatångest och surdegsbageri hemma i radhusköket

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bristande brandskydd på grundskola

Nyheter Måste åtgärdas senast till lucia i år Brandkåren Attunda gjorde i höstas ett tillsynsbesök på Stockholm International Academy Häggvik och fann flera brister i brandskyddet. Nu ska skolan rätta till bristerna.torsdag 2/12 6:40

Kvinna åtalas – bar rakblad som vapen

Nyheter Misstänks för brott mot knivlagen En kvinna från Tureberg åtalas för brott mot knivlagen. Det var i slutet av oktober som hon greps på allmän plats, närmare bestämt i Malmparken. Hon hade ett rakblad på sig trots att det inte var...torsdag 2/12 5:20