Det var natten till den 24 augusti som polisen fick larm om en skottlossning i Kallhäll centrum.

Väl på plats upptäcktes även kartong på marken som rapporterades som ett misstänkt farligt föremål. Nationella bombskyddet inkallades som sedan dess har utrett vad som varit i kartongen.

– Det har konstaterats att det fanns sprängmedel och andra föremål som normalt ingår i en sprängladdning i kartongen, säger polisen Peter Nymann.

Vilka exakta föremål eller mängden det handlar om vill polisen inte gå in på.

En man häktad sedan tidigare

En man i 20-årsåldern sitter redan häktad misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot för den skottlossning som skedde samtidigt under kvällen. Några timmar efter skottlossningen kunde mannen, som är skriven i Bro, gripas.

Polisen utreder samma man som misstänkt i ärendet med det farliga föremålet.

Mannens advokat Mario Ashman säger till Mitt i att mannen förnekar misstankarna kring grovt vapenbrott och grovt olaga hot. När det gäller misstankar i ärendet med det farliga föremålet vill advokaten inte uttala sig pågrund av sekretess.

Åklagaren vill inte heller kommentera misstankarna med hänvisning till den pågående förundersökningen.

Lokalt ärende

Det pågår en utredning kring brott mot lagen om explosiva och brandfarlig ämnen och i nuläget analyserar polisen det utredningsmaterial som finns.

– Det är övervakningsfilmer, vittnesuppgifter och uppgifter från målsägande, säger Nymann.

Under förra veckan skedde kraftiga explosioner i bostadshus i både Solna och på Södermalm.

Finns det några kopplingar mellan dessa händelser?

– I den här utredningen tittar vi inte på sådana kopplingar. Vi ser att den här utredningen är lokal och ser inte att den skulle ha någon anknytning till någon annan händelse, säger Peter Nymann.