En och annan svordom har yttrats efter det rikliga snöfallet som gett både nedfallna träd, insnöade bilar och trafikkaos. Men med snön har även glädjescener och vackra landskapsvyer trätt fram ur mörkret runt om i Hammarby-Skarpnäck. En del vackra konstverk gjorda av snö har också skådats.

Till avdelningen "glädjescener" får vi sortera in de pojkar i Björkhagen som högg in när Johan Bjureberg behövde få loss sin insnöade och invallade bil.

– Det är mest elände att ha bil, säger Björkhagen Johan Bjureberg och skrattar.

"Trevligt att hjälpa till"

Men detta tycker han knappast om pojkarna som med glädje tog spadar och händer för att hjälpa honom gräva fram sin bil. På väg hem från skolan var nämligen bland andra Olle Huss Wieringa, Joel Rrucay, bröderna Elis och Olle Jonsson samt Gustav Rosen Lindström.

– Det var bara trevligt att hjälpa till. Snön var ju runt hela bilen, säger Gustav Rosen Lindström.

Olle Huss Wieringa fyller i:

– Det hade tagit väldigt lång tid för honom annars.

När hjältarna gick vidare och Johan Bjurebergs bil fått vägen till gatan röjd, säger Johan Bjureberg strålande glad:

– Det där var fantastiskt.

Körde fast två gånger

Fler hjältar har varit framme på andra håll. I Hammarbyhöjden körde en ensamstående mamma fast två gånger om med bilen, men fick hjälp båda gångerna av sammanlagt åtta personer. Efter ett snöstrul som varade i cirka två och en halv timme skriver hon i Facebookgruppen Härliga Hammarbyhöjden: "Hör av er så äter vi vin och dricker soppa ihop."