Talang-resan började med att jurymedlemmen Bianca Ingrosso i höstas överraskade Kiana Blanckert under en lektion i Tyresö skola och tog med henne till audition.

Jurymedlemmarna blev imponerade och Kiana fick tävla i semifinal. Svenska folket röstade sedan Kiana vidare ända till delad andraplats i finalen förra helgen.

Hyllad av juryn

”Ja du är sjukt begåvad och teknisk och kan göra massa massa grejer med din röst men det coolaste är att du förmedlar något med den, att man blir berörd av dig och hela din personlighet och av din oehörda kraft”, sa jurymedlemmen Sarah Dawn Finer under finalen.

”Din röst kommer att ta dig till platser vi bara kan drömma om”, sa jurymedlemmen Edward af Sillén.

Kiana blir varm i hjärtat av alla fina ord.

– Det betyder jättemycket att det kommer från dem som är proffs. Och tänkt alla som har röstat på mig. Det är helt sjukt, säger Kiana.

Hon är nöjd med andraplatsen i finalen som sågs av över 1,2 miljoner tittare.

– Det är otroligt att hamna i toppen, speciellt eftersom jag inte riktigt var nöjd med mitt framträdande. Jag är jättestolt. Att vinna har inte varit det jag har fokuserat på. Nu har jag fått visa Sverige min talang, vilket har varit det bästa.

https://www.mitti.se/nyheter/kiana-ar-tyresos-nya-musikalstjarna/lmtbo!7979209/

Dansat har hon gjort sedan barnsben. Mamma Cecile är hennes danslärare.

– Hon har dansat hela livet. Sången har varit hennes andra intresse. Hon sjunger nästan hela tiden och har alltid varit naturlig på scen. Det här är verkligen vem hon är, säger Cecile Blanckert.

Kiana var några år gammal när hon först fick följa med till Step In Dansstudio i Tyresö.

– Jag har i princip vuxit upp där. Det är som mitt andra hem, säger Kiana.

Går hos sångpedagog

Men sångintresset kommer däremot inte från familjehemmet.

– Sången har alltid varit en del av mig. Det är först senaste halvåret jag har börjat gå hos sångpedagog. Jag har utvecklats så mycket i min röst.

Vad drömmer du om nu?

– Jag vill bara sjunga och dansa hela tiden. Det är det jag strävar efter.

Hon är glad att hon fick chansen att visa upp vad hon kan.

– Jag tror att Talang är det bästa som någonsin har hänt mig. Det är det första jag har gjort som verkligen har tagit mig någonstans. Det första som har förändrat inte hela mitt liv, men en del av det, och på så kort tid. Det här är starten på min karriär, tror jag.

https://www.mitti.se/nyheter/kiana-tavlar-i-supershowen/lmpjq!507186/