På kommunfullmäktige den 19 februari säger Paulos Abraha tack och adjö, och räcker över uppdraget som KD-gruppledare till Daniel Wiström.

Sedan går flyttlasset. Paulos Abraha och hans fru ska starta en filial i Västerås, när frikyrkan We are one church expanderar.

– Det finns inga politiska skäl, utan det är utifrån min tro. Gud kallade oss dit, säger Paulos Abraha.

Han blir kvar som medlem i KD, men ser fram emot en paus från politiken. Som huvudsaklig inkomstkälla hoppas han i stället på jobb inom IT.

I Sundbyberg har han suttit med i kommunfullmäktige sedan 2018. Tre år senare blev han KD:s gruppledare.

– Jag hade ingen erfarenhet eller ens intresse av politik. Men på en konferens med kyrkan sade en pastor att det är viktigt att engagera sig politiskt.

Med de orden i ryggen ställde han upp i kommunvalet.

– Jag visste inte ens vad fullmäktige var då. Men sedan växte intresset.

Gick samman med V

Inte minst har Paulos Abraha profilerat sig som motståndare till det senaste årets trafikåtgärder på Enköpingsvägen. En annan viktig fråga för honom har varit "social hållbarhet".

Rollen som oppositionspolitiker blev han aldrig kvitt. Men enligt honom själv har KD tillsammans med andra oppositionspartier ändå lyckats påverka.

Häromåret lyfte partiet ett förslag om en "tvättstugekampanj" för att motverka våld i nära relationer. De övriga oppositionspartierna, V, MP och M, stöttade förslaget som då fick en majoritet i kommunfullmäktige.

– Det finns än i dag uppsatt på Förvaltarens tvättstugor och i biblioteken. Där känner man lite stolthet när man ser affischerna.

Vad är du mest stolt över efter dina år som politiker?

– Jag tror att jag har fått inspirera Sundbybergsbor, ungdomar och kanske folk med utländsk bakgrund att det går att vara politiker.