Kompishäng i parkourparken

I Parkourparken hänger de två vännerna Alicia L’intellignt, 7, Norrbacka och Tina Lahai, 7, Märsta. De är här med sina familjer och svingar runt upp och ner flera varv. Nere på marken hjular de med en split som avslutning. Tjejerna har flera trick som de glatt visar upp.

– Vi har varit här tidigare och det är jätteroligt, säger Alicia.

Ivrigt fyller Tina i:

– Man kan klättra och gunga och det är jättekul.

Bytte gymmet mot parken

Christer Pettersson, 66, från Märsta avslutar sin cykelrunda med styrketräning på det nya utegymmet.

– Tidigare gick jag på gym men nu tränar jag här ute för femte gången. Det är jättebra här tycker jag, fyller syftet. Det hade varit ännu bättre med något man kan lyfta, inte bara fasta saker. Kanske en stock eller liknande, säger Christer.

Två besök på två dagar

Kompisarna Ragnar, 3, och Love, 4, leker tillsammans på trähästen. Ragnars favorit i lekparken är en bro som går mellan två torn.

I skuggan på bänken intill sitter mammorna Cecilia Sandström, 38, Märsta och Jie Gong, 40, Sätuna och håller upsikt medan sönerna leker.

– Jag är här för första gången men Jie var här igår. Det blev ett snabbt återbesök kan man säga, säger Cecilia.

Hinderbanan är en favorit

Andres Söderberg, 36, sonen Frans, 4, och Vera, 2 bor i Sollentuna men är på besök hos släktingar som bor i Märsta. Det är första gången de besöker Kanonkulleparken.

– Jag såg på kommunens sociala medier att parken smygöppnade. Jag tycker det är jättetrevligt här, och gungor är alltid uppskattat av barnen, säger Andres.

Veras favorit är hinderbanan och Frans gillar den stora gungan mest, berättar Andres innan de promenerar iväg för att äta lunch.