Den 1 april tog Medley över driften av Solna simhall efter BeFair.

Nu ska Medley göra hallen mer levande, är budskapet. Det innebär mer aktiviteter, kurser och ett nybyggt gym.

Det finns också en ny prislista. Den blev en kallsup för Solnabon Mariette som besöker simhallen några gånger per vecka för olika träningspass i vattnet.

Hon betalade 3 300 kronor för sitt årskort i höstas, nya priset för bad och träning är 5 400.

– Helt galet. Och inga resursstarka grupper man ger sig på direkt. Många av oss som går på vattengympa är rehabtränare, pensionärer och gravida. Jag tycker det är bisarrt att det blivit så dyrt.

För henne för dyrt.

– Jag kommer inte att förnya mitt årskort. Det blir att försöka hitta ett bra alternativ i en simhall i Sumpan eller i stan där jag jobbar.

Utökat utbud

Nils Rådström, kommersiell chef på Medley, säger att mer ingår i kortet än tidigare.

– Vi gör om produktutbudet i simhallen för att det ska likna vårt utbud generellt. Vi har ett helt nytt gym i samma byggnad som ingår. Utbudet kanske inte passar alla perfekt, men vi har fått ganska mycket positiv feedback.

Men mer än 2 000 kronors höjning, är det rimligt?

– Det beror väl på hur man väljer att tolka det. Tittar man på marknaden så tycker jag att vi är lågt prissatta sett till vårt träningsutbud. Vi har även kampanjer vissa säsonger och en stående pensionärsrabatt på 20 procent.

Mariette säger att hon inte direkt lastar Medley. Men som uppdragsgivare bör Solna stad ställa krav, också kring priser. En annan badbesökare, Kjell, är inne på samma linje. Han vände i dörren när simkortet han köpte i december 2022 för 1100 nu kostar drygt det dubbla.

"Självklart kan Medley lägga lägst anbud när man efter att man fått kontraktet höjer priserna så markant. Med andra ord är det vi som nyttjar bassängen som indirekt bidrar till deras låga anbud", skriver Kjell i ett mejl till Mitt i.

Samma engångspris

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Sandra Lindström (V) säger att grundtaxan, alltså priset för engångsbad, är oförändrad (110 kronor för stora, 50 för små) och att det varit fokus.

– I övrigt är det upp till respektive operatör att baka ihop sina paket och erbjudanden. Det vore knepigt att gå in och reglera eftersom vi inte ska styra exakt vilka aktiviteter som ska finnas i simhallen.

Hon tror inte att de nya priserna kommer att avskräcka besökare i någon större utsträckning, tvärtom finns en stor efterfrågan, menar hon.

– Medley sätter de priser som de tror att folk är villiga att betala. Sen finns alltid möjlighet att komma och bada enligt grundtaxan.