Viggan skriver historia och går upp i tvåan. Efter ett ha kommit på andra plats i serien fick de kvala för att nå platsen.

I den andra kvalmatchen mötte de Mariehov i Gävle och resultatet 2–2 räckte för att de skulle ta sig upp i nästa division.

Snöstorm och regn

– Jag är så fruktansvärt stolt över alla spelare och ledare som ställt upp i snöstorm och regn. Men alla har spelat mot samma mål, säger Tommy Erlandsson, ordförande.

Det blev en lerig match och Viggan hade nog valt fel skor för underlaget berättar han.

– Efter två minuter hade fyra killar ramlat omkull, sen tappade jag räkningen, säger han.

Jubel på planen

När domaren blåste av matchen så visste glädjen inga gränser, berättar huvudtränare Roberth Björknesjö.

– Det blev dans och alla hoppade och sjöng, och segersång i omklädningsrummet. Sen hade vi en stor fest hemma hos mig, säger han.

Han hyllar spelarna.

– Det har varit en otrolig utveckling hos spelargruppen som har arbetat oerhört hårt, de har varit exemplariska för varandra, säger han.

Men för att hålla kvar sig i tvåan, med längre resor och fler träningar krävs mycket jobb och nya sponsorer.

Men vad betyder det att ni går upp?

– Jag tror att föreningen står för ett jättearbete, det är stora utmaningar men även möjligheter som väntar, säger Tommy Erlandsson.

Det kommer bli ett lyft för ungdomssidan menar han.

– Det är viktigt lyft för hela klubben och vi har ett omfattande ungdomsverksamhet så det här blir en bra boost för alla i föreningen.

Kan bli derbyspel i Täby

Just nu kvalar Täby för att hänga kvar i division ett. Under måndagen den 31 oktober så vann de med 5-1 mot Vasalund och nu på söndag möter de Haninge, där vinns krävs för att få stanna.

Om Täby FK förlorar matchen så åker de ur och då blir det blir derbymatcher att se fram i Täby.