Jonathan Johansson 

I gränslandet mellan pop, elektronisk musik, och R&B släppte Jonathan Johansson 2009 genombrottsalbumet En hand i himlen. Albumet gav Johansson en P3 Guld-nominering som Årets Artist samt en Grammis-nominering som Bästa Nykomling, och blev inte minst startskottet för vad som skulle bli en lång tillika hyllad artistkarriär. Efter debuten har ytterligare sex album följt, där varje nytt album vecklat ut fler och fler dimensioner i det angelägna artistskapet som är Jonathan Johansson; vidare, större, ljusare, mörkare, större och mer intimt på samma gång. Höstens och vinterns experimenterande med andra artisters låtar som del av Så mycket bättre följs nu upp med ytterligare liveframträdanden. Den här gången på Göteborgs konserthus.

Plats: Göteborgs Konserthus, fredag 26 april, kl. 19.30.

Vilma Flood – snart på Skeppet GBG.

Vilma Flood – snart på Skeppet GBG.

Pressbild

Vilma Flood

Sedan debutalbumet Moodswinger 2019 har Vilma Flood setts flitigt turnerande, med höjdpunkter som ett utsålt Fasching i Stockholm, Dalhalla och finsmakarfestivalen Sthlm Americana, samt som gäst till Moonica Mac ihop med Sara Parkman i Så Mycket Bättre. Förra våren släpptes albumet Flood som visade på en artist som utvecklat sin palett. Skira stråkar samsades med underfundiga synthmelodier och drömskt plockande nylonsträngade gitarrer. Efter en längre sommarturné med festivalspelningar återvände Vilma Flood till studion för att omtolka några av spåren – nu i mer avskalade versioner där luftiga arrangemang sätter fokus på Vilmas röst och berättande. Nu kommer hon till Skeppet GBG med Wittmar som support.

Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan 2, lördag 27 april, kl. 19.00.

Destination Atalante sätter mötet och samtalet mellan konstnärer, artister och publiken i centrum.

Destination Atalante sätter mötet och samtalet mellan konstnärer, artister och publiken i centrum.

Pressbild

Destination Atalante

Destination Atalante är Atalantes mötesplats för publik och konstnärer inom scenkonst, musik, film, text och bild, där artister från olika konstområden bjuds in. Här får de berätta om sina konstnärsskap, visa utdrag från saker som är under arbete och samtala med publiken. Och här vet en aldrig vad som väntar – är det konsert i foajén, en föreställning på scen, kulturpolitisk debatt, sceniska improvisationer, filmvisning, konstutställning, nycirkus eller en konstnärspresentation? Eller rentav alltihop på samma gång… Medverkande 22 april: Siri Landgren, Love Dahlin och Michael Laundry.

Plats: Atalante, Övre Husargatan 1, måndag 22 april, kl. 19.00. 

Shirley Valentine i Maria Lundqvists gestaltning är tillbaka på scen.

Shirley Valentine i Maria Lundqvists gestaltning är tillbaka på scen.

Pressbild

Shirley Valentine

Shirley Valentine är en hjärtskärande komedi om att våga utmana sina rädslor och slänga sig ut i livet på nytt. När vi möter henne har hennes barn flyttat hemifrån, hon lever i ett kärlekslöst förhållande och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig. Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. Skall hon våga packa sin väska? Skall hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus? Flerfaldigt prisbelönta Maria Lundqvist är tillbaka i rollen som Shirley Valentine, i regi av Edward Af Sillén.

Plats: Stora Teatern, tisdag 23 och onsdag 24 april, kl. 19.00–21.45.

Pustervik bjussar på en unik spelning med Göteborgsbaserade artisten Klara Goliger.

Pustervik bjussar på en unik spelning med Göteborgsbaserade artisten Klara Goliger.

Pressbild

Klara Goliger

Klara Goliger spelar finlemmad men stringent popmusik. Hennes musik har influenser från flera håll – Fiona Apple och Björk för att nämna ett par. Låtarna är personliga men vill ge uttryck för något allmänmänskligt – mycket handlar om att känna sig maktlös inför sina känslor. Musiken har en nakenhet och värme som förstärks av fångande melodier i kraftfulla arrangemang. Debutalbumet firades i stor skala på Pustervik. Sedan dess har Klara hunnit med att spela på en mängd scener och festivaler. Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan. 

Plats: Pustervik, Matsalen, Järntorgsgatan 12–14, måndag 29 april, på scen, kl. 20.00.