Mitt i har tagit sig till Spånga industriområde. Det är onsdagen före semifinalen. Här ligger NEP Studios där Idols fredagsfinaler huserar. I ett bakre kyffe, mellan sceningång och studioingång har vi slagit oss ner för att träffa idolerna. Runt omkring oss står allt från fotobås till sponsorprodukter från diverse chips och dryckestillverkare. Efter en kort stund kommer en av årets idoler och slår sig ned, Järfällas stolthet Sebastian Rydgren.

En riktig cirkus

– Det är en riktig cirkus med många highs and lows, att vara med i Idol. Ena dagen är du fylld av eufori och den bästa känslan du kan tänka dig, och ibland är det bara otroligt utmattande och väldigt mycket på en och samma gång, säger han.

Att vara inne i den så kallade idolbubblan skapar en viss stress.

– Du ska hela tiden lära dig något nytt oavsett om det är en låt, kameravinklar eller koreografier. Men ibland kan man också behöva stanna upp och påminna sig själv om att detta är vägen till ens drömmars mål, att bli artist. Detta är ju karriären jag vill ha.

Efter en stund överröstas både mina frågor och Sebastians svar av repetitionerna som drar igång i studion intill. Det är vännen och idolkollegan Nike Sellmar som påbörjar sin repetition av sina två låtar som ska sjungas på fredagens semifinal.

''Jag är en popartist!''

På min nästa fråga, vilken artist Sebastian skulle kategorisera sig själv som, låter han inte dröja på svaret.

– Jag är i grunden en popartist. Men jag älskar också olika genrer och att testa mig fram. Allt från det suggestiva, coola och intressanta till något mer långsamt, aggressivt eller synthig och lekfull pop. Det är som juryn säger, idolresan är en snabbkurs i artisteri.

Som den popartist han är, hämtar han också mycket av sin inspiration på scen från stora stjärnor som Madonna och Lady Gaga.

– Jag älskar ''det stora numret'' och att få bygga upp det visuella. Artister som Madonna och Lady Gaga har inspirerat mig i just den aspekten och är förebilder. Men jag tar också mycket intryck av svenska artister som Agnes, Tove Lo och Benjamin Ingrosso.

Artistnamnet Norr har följt med honom till Idol. Ett namn som härstammar från hans mammas barndomstrakter.

– Namnet Norr kommer från min mammas släkts efternamn, som är från Norrland. Det är mitt andra hem, så därför blev det Norr.

Men de som nu tror att Sebastian vill hålla fast vid sitt artistnamn och inte fortsätta sin karriär som den Sebastian vi lärt känna genom tv-rutan, tror fel.

– I Idol är jag Sebastian Rydgren och det kommer jag fortsätta vara även efteråt.