– Vilken tur att du har jacka på dig – det behövs, säger Alev Darwich när vi närmar oss Salems ishall.

Hon har lett arbetet med att renovera Salems ishall det senaste halvåret. Nu har ishallen öppnat för allmänheten igen med ett glittrande och välbesökt skridskodisko.

Det är 12 grader Celsius i ishallen. Det första man möts av är en ny och fräsch sarg med plexiglas som nästan går att spegla sig i. Även båsen har bytts ut.

– Ishallen är från 1983 så det behövdes göras en hel del. Mest var det ispisten som behövdes bytas ut för att värmeslingorna var ur funktion. Då passade vi också på att byta sarg och bås för att kunna uppfylla svenska ishockeyförbundets krav, säger Alev Darwich.

Inga solceller

Renoveringarna har pågått sedan i mars. Och att ishallen har varit saknad under den tiden råder det inget tvivel om.

– Den 21 augusti hade vi slutbesiktning, och redan dagen efter var ishallen fullbokad. Ibland till klockan 23, säger Alev Darwich.

Det talades om solpaneler inför renoveringen. Vad hände med det?

– Vår utredning visade att vi behöver se över taket innan det kan bli aktuellt. Under åren har man lappat och lagat taket och lappningarna är i dåligt skick.

Projektledare Alev Darwich.

Projektledare Alev Darwich.

Albin Tingstedt

Samtidigt utesluter Alev Darwich inte att solpaneler kan komma att installeras längre fram.

– Ishallen behöver renoveras ännu mer. Det går att göra mer teknikmässiga förändringar för att spara på energi och i samband med det kanske man kan titta på taket. Men först måste det finnas pengar för det, säger hon.