Internationell proffsgolf i Österåker i maj

Österåkers golfklubb blir den ena av två spelplatser när herrarnas European Challenge Tour spelas i Sverige. Tävlingen hålls redan i slutet av maj.

  • Publicerad 17:10, 8 apr 2021

Självklart vill vi också ta chansen nu när den dök upp att visa upp vår anläggning

Efter två säsongers uppehåll ska golftävlingen European Challenge Tour för herrar åter spelas i Sverige. Två tävlingar blir det – i Rönnebäck utanför Malmö och i Österåker, på Österåkers golfklubb.

– Vi gillar att ha stora tävlingar på vår anläggning, så detta ligger i linje med vad vi vill göra, säger Andreas Ljunggren, klubbchef och vd på Österåkers GK.

– Vi känner också att det är viktigt att kliva in och stötta svensk tävlingsgolf i de tider som är nu och så ska det bli spännande att se vad spelarna kan göra för scorer. Självklart vill vi också ta chansen nu när den dök upp att visa upp vår anläggning.

Öster by Stenson. Klubbchef Andreas Ljunggren är nöjd med att det blir tävling (bild från 2019). Foto: Åsa Sommarström

Inga caddies

Banan man kommer tävla på i Österåker är Öster by Stenson som formgetts av golfesset Henrik Stenson. Banan invigdes för bara två år sedan, 2019, med ambitionen att den ska vara ”en av Skandinaviens mest spännande golfbanor”.

– Det känns helt fantastiskt att vi nu får två tävlingar på challengetouren i Sverige. Jag lovar att göra allt jag kan för att vinna, detsamma gäller nog för alla andra deltagande svenskar, säger en av deltagarna, golfproffset Per Längfors.

Med tanke på den rådande pandemin har man bland annat beslutat om caddieförbud under de två tävlingarna. Hur det blir med publik beror på smittläget och vilka restriktioner som kommer gälla i maj.

European Challenge Tour är en undertour till European Tour. Datum för tävlingen i Österåker är 19–22 maj, tävlingen i Rönnebäck sker några dagar innan, 13–16 maj.

Österåkers GK

Österåkers golfklubb i Åkersberga bildades 1988.

Klubben har två banor: Västerled och Öster by Stenson samt en korthålsbana.

2016-2020 byggdes Västerled om och fick en mer "skotsk" karaktär och Öster by Stenson och korthålsbanan anlades.

Visa merVisa mindre