Foto: Privat

"Inte helt bekväm med att bli filmad”

2017 lade Johan Wissman löparskorna på hyllan efter en imponerande sprintkarriär. Han har därefter flyttat till Haninge och jobbar som brandman. Nu är han aktuell för den nya säsongen av SVT:s Mästarnas mästare.

  • Publicerad 08:09, 1 sep 2022

Att bli filmad är jag inte helt bekväm med.

Hur känns det att vara med i Mästarnas mästare?

– Jättekul! Det känns väldigt ärofyllt att ha fått frågan.

Vad ser du mest fram emot med inspelningen?

– Det ska bli spännande att tävla och utmana sig. Men jag tycker främst det ska bli intressant att träffa de andra deltagarna.

Är det någon du ser extra fram emot att träffa?

– Jag har inte träffat någon av dem förut, men det ska bli spännande att höra vad Charlotte Kalla och Nils van der Poel har att berätta eftersom de nyligen avslutade sina karriärer.

Vad tror du blir tuffast?

– Att bli filmad är jag inte helt bekväm med. När man tackar ja till en sådan här sak är det med blandade känslor, men det är ju halva grejen så man hittar nog ett sätt.

Du bor i Vendelsö. Är du engagerad i friidrotten i Haninge?

– Nej. Vad jag har upplevt är inte friidrotten så stor här. Men jag har nyligen gått med i Gudö SK, en klubb som sysslar med bland annat trail och ultra. Får se om det kan bli något engagemang där från mig i framtiden.

Du jobbar som brandman i dag, hur kommer det sig?

– En tränare jag hade var det. Så när jag lade av med idrotten hade jag det i bakhuvudet. Jag trodde jag var för gammal, men det var jag inte. Det är ett varierande jobb som jag trivs bra med.

Johan Wissman

Ålder: 40

Bor: Vendelsö

Yrke: Före detta sprinter, med bland annat VM- och EM-silver på 200 meter och VM-silver och EM-guld på 400 meter. Numera brandman i Södertörns brandförsvarsförbund.

Aktuell med: Nya säsongen av Mästarnas mästare. Inspelningen sker i Montenegro nu i september. Sänds i SVT våren 2023.

Visa merVisa mindre