På hemmaplan. Martin Carlon, ordförande i Norrtulls SK. Foto: Pär Hugosson

”Ingen vilja att ta itu med det”

Norrtulls SK är klubben som står utan 11-spelsplan. Faktum är att det inte finns en enda stor plan att tillgå i hela stadsdelen för de många aktiva fotbollsspelarna.

  • Publicerad 15:03, 26 jan 2022

Staden skiter fullständigt i barnens behov

Nu anläggs som bekant den nya stadsdelen Hagastaden på gränsen mot Solna. Där finns det väl utrymme för Norrmalms första 11-spelsplan?

Nej. Planritningen har enbart en 7-spelsplan ”R2” inritad.

Martin Carlon är ordförande i Norrtulls SK, en stor förening med 2 600 medlemmar varav 1 900 är aktiva inom fotbollen.

– Staden skiter fullständigt i barnens behov. Nu bygger man först Hagastaden och först i efterhand kollar man behovet, säger han.

Svartgult. Norrtulls SK har 2 600 medlemmar. Foto: Andreas Enbuske

Klubben vill att staden ska infria det behov som staden själv konstaterat men man upplever att politikerna är ointresserade av att lösa frågan.

– De har själva sagt att det behövs en plan per 1 450 barn i stadsdelen. Då är behovet fem 11-spelsplaner. Men det finns ingen vilja att ta itu med frågan.

– Det nuvarande idrottsborgarrådet vill inte träffa oss som enskild klubb. Vi hade ett möte med hennes sekreterare men hon sa blankt nej till våra förslag på platser för nya planer. För platser finns det.

Martin Carlon säger att det inte är klubbarnas uppgift att hitta platser, det är stadens jobb.

Det låter som om ni har en frostig relation till politikerna?

– Vi har ingen relation, tyvärr.

– Vi driver frågan att barn och ungdomar ska få idrotta men borgarrådet vill inte ens träffa oss. Vi är självklart alltid öppna för dialog och vill bara barnens bästa.