Att kliva in i den lilla butiken på Hornsgatan 43 är lite som att hamna på kontinenten, i en deli i Spanien.

Ägaren Micho Musadaks entusiasm för spanska delikatesser är stor – med glädje visar han upp butikens utbud av hängmörat kött, korvar, ost, marmelad och olivolja.

– Jag vill presentera spansk matkultur på ett annat sätt, visa att det inte bara är pata negra som gäller. Det finns så mycket annat som folk inte känner till.

Sedan tidigare driver han restaurangen Madrid Tapasbar på andra sidan gatan.

Under pandemin behövde Micho hitta ett sätt att hantera högre priser på råvaror. Han åkte ner till Spanien för att knyta kontakter med producenter för att köpa varor till lägre pris.

– Jag köpte in stora kvantiteter så jag fick fixa ett lager i restaurangen.

Ta fram nya smaker

Länge hade han gått i tankar på att öppna butik. Nu hade han saker att sälja – och när han hittade den här lokalen var saken klar.

Efter en totalrenovering som drog ut på tiden slog han nyligen upp portarna.

– Det är en butik folk lägger märke till och alla säger att det är kul att komma in här.

– Jag gillar att ta fram smaker folk inte testat förr och samtidigt hjälpa småproducenter att få fram sina varor.

Bättre att satsa

Att folk skulle välja bort lite mer exklusiva deliprodukter i dessa tider är inget han tycks speciellt orolig över.

– Jag väntade med att öppna under pandemin och nu är det lågkonjunktur. Det är bättre att sätta igång än att vänta på bättre tider. Jag använder också samma varor i restaurangen så jag kan lasta av dem där om det skulle behövas, säger han.

– Och om jag kan få butiken att fungera nu när det är tufft, då kommer det gå utmärkt när tiderna är bättre.

Micho Musadak har ambitioner att öppna ännu ett ställe – men vill inte säga mer än att hans dröm är att Hornsgatan ska kännas som en del av Spanien.