Det var mycket på spel inför matchen mot Husby hemma på Vikingavallen, fredagen den 30 september, vinst eller lika krävdes för att ta hem hela serien och gå upp i division tre.

IK Frej gjorde inte publiken besvikna.

– Visst hade vi känslan att vi skulle vinna, men samtidigt måste jobbet göras och allt kan hända. Men den första kvarten körde vi över dem fullständigt, det är bara glädje man känner, säger Daniel Lundkvist huvudtränare för IK Frej.

Storseger för Frej

Och många mål blev det. Efter att 90 minuter var IK Frej överlägset vinnarna med 10-1.

När matchen var över åkte guldhattarna och bubblet fram. In på planen stormade många av de 620 åskådarna ner på gräset för att fira med laget.

– Det var säkert 150 barn som sprang in på planen och det var väldigt fint att se. Vi har kämpat som lag. Stödet vi fick under matchen visade bara på att hela klubben behövde den här segern, säger han.

Erikslund åker ur fyran

Samtidigt som IK Frej tar steget upp så får Täbylaget Erikslund gå ner en division. En anledning till det var att klubben tappade många spelare till Djursholm.

– Det var väntat då vi inte har en seniortrupp, Navid Haque, huvudtränare.

Ett lyft för alla unga i klubben

Enligt Daniel Lundkvist betyder steget upp i division tre mycket för juniorverksamheten.

– Nästa år har vi möjlighet att lyfta upp runt sju spelare från U19. Vilket betyder att seniorlaget kan växa organiskt i takt med hela klubben säger han.

Redan förra året hade laget som målsättning att komma upp i trean. Då snubblade de på målsnöret och knep en andra plats i serien.

Nu väntar intensivare träning och tuffare motstånd nästa säsong.

– Vi kommer behöva gå upp i intensitet och stärka hela organisationen runt om laget. Vi kommer se jämnare matcher nästa år och det är något vi ser fram emot, säger Daniel Lundkvist.