Evin Kizilkaya och Ibrahim Saloum står vid ett av långborden i det öppna rummet inne på Vårbyskolan. Någon får syn på vilka som är här och plötsligt väller det in tjutande barn.

– Hur går det med Nino? ropar de förtjust.

De vill veta om det blir en ny säsong, hur gammal man måste vara för att få vara med och kanske kan de själva få en roll om serien fortsätter tillräckligt länge.

Evin och Ibrahim, a.k.a. Parisa och Arash, är lite generade över uppmärksamheten.

– Det är roligt, men det är lite skämmigt, säger Ibrahim.

Haffa är en barn- och ungdomsserie som utspelar sig på Vårbyskolan och i Flemingsberg. Arash kusin Nino är ny på skolan och blir blixtkär i Nour, skolans populäraste tjej. Hennes bästa kompis Parisa råkar kyssa fel kille och Arash tvingar henne att hjälpa Nino genom att göra honom cool och få Nour att haffa på honom innan sommarlovet. Hänger du med?

Det är en dramakomedi med mycket värme om vänskap, kärlek, status och hierarkier.

– Vi ville göra en feel good-serie som skulle utspela sig i orten eftersom det varit så mycket mörkt den senaste tiden, men vi visste inte vad. När vi åkte ut till Vårbyskolan hade vi ingen idé över huvud taget. Men när vi åkte därifrån hade vi en tydlig bild av vad det skulle bli för serie, säger Marie Lundberg, regissör för Haffa.

De möttes av mängder av barn så de improviserade scener och provspelningar.

– Jag har jobbat med barn i 20 år och jag har aldrig stött på så många talanger. Ibbe stack ut och vi skrev rollen Arash för honom. Hela serien är ljuvlig, men han är en karaktär som alla älskar, säger Marie Lundberg.

Ibrahim Saloum och Evin Kizilkaya är kändisar när de går genom korridorerna på Vårbyskolan. "Det är roligt, men lite skämmigt", tycker de.

Ibrahim Saloum och Evin Kizilkaya är kändisar när de går genom korridorerna på Vårbyskolan. "Det är roligt, men lite skämmigt", tycker de.

Pernilla Fagerström

Ska bli programledare

Evin, som bor i Flemingsberg, såg en affisch om en casting på fritidsgården och gick dit med en kompis. Efter att hon provspelat mot karaktären Nino fick hon rollen som Parisa.

Ingen av dem har drömt om att skådespela tidigare. Men de gillade det. Även om det var lite pinsamt att de filmade i sin egen vardagsmiljö. Den första scenen i serien spelades in på Evins gård hemma i Flemingsberg och Vårbyskolan förvandlades till en inspelningsplats.

– Det var fett jobbigt, fett skämmigt. Alla gick förbi och såg mig i de där fula kläderna, de skrattade alltid, säger Ibrahim med ett leende.

Hur mycket Arash och Parisa är de i verkligheten?

– Jag skulle inte säga att jag är som Parisa, men ibland kan jag vara som henne. Ibland kan jag vara tuff, annars är jag alltid snäll. Jag är inte dum mot andra personer, säger Evin.

– Jag beter mig inte så där i verkligheten, säger Ibrahim.

Serien är just nu den mest sedda på SVT Barn.

Serien är just nu den mest sedda på SVT Barn.

Pressbild

Vi får se mer av Ibrahim i rutan framöver. Han har precis blivit klar som programledare för ett dejtingprogram för barn som ska sändas i SVT. I dagarna byter han också skola till Glömstaskolan, där Evin går.

Samtidigt har de blivit tv-kändisar. Haffa är just nu den mest sedda serien på SVT Barn och många scener har blivit klipp på Tiktok. Ett klipp har en miljon visningar.

– Det var en busschaufför som sa till mig "Är det inte du som är Parisa från Haffa?". Det är roligt, men också lite cringe att se sig själv, säger Evin.

Ibrahim har fått vänja sig vid att vara "Arash från Haffa".

– Många barn kommer fram och vill ta bilder. De säger att det är bästa serien. Det är roligt, säger han.