Hagsätrabon Houssam "Husse" Youssefs stora passion i livet är libanesisk mat. Själv kom han till Sverige från Libanon för sex år sedan. Som barn drömde Husse om att bli kock, men hans föräldrar ville annorlunda.

– De tyckte att jag skulle bli advokat eller utbilda mig till något annat mer välbetalt. Som kock i Libanon tjänar man inte så mycket pengar. Jag blev bilmekaniker, säger Houssam Youssef.

På fritiden har han lagat mycket mat och när han kom till Sverige föddes en idé om att kanske kunna jobba inom branschen.

– Det finns fler möjligheter här att kunna göra flera saker samtidigt. Om man kämpar för att nå dit man vill så går det, säger Houssam Youssef.

"Smakar annorlunda"

Han tycker inte att det finns så många restauranger i Stockholm som serverar "riktig" libanesisk mat och vill gärna bidra med fler smaker.

– Det smakar annorlunda i Libanon. Vissa här använder till exempel hummus på burk, jag gör allt från grunden. Det krävs lång tid och förberedelser, säger Houssam Youssef, som bestämde sig för att starta eget.

– Jag kom på idén att åka ut till kunderna, grilla i deras trädgårdar eller laga mat i deras kök. Nu har jag redan fått flera bokningar.

På menyn står bland annat grillad aubergine, salladen fatoush och marinerade kycklingbitar. Vid stora bokningar får Husse assistans.

– Min fru och min kompis ska hjälpa till på en stor fest på Lidingö i juni där vi ska stå för maten, säger han.