Enkät Singel Foto: Louise Kristoffersson

Hur mår kärleken i pandemitider?

Nu har vi snart haft pandemi och restriktioner i ett år. Så hur mår kärleken? Vi frågade några Vallentunabor.

  • Publicerad 18:17, 14 feb 2021

– Jag har varit gift två gånger och inte hittat någon tredje, säger Lars Carlsson från Åby park. Jag har inte ens försökt, inte innan pandemin heller. Det är ganska skönt att vara ensam har jag upptäckt. Och jag tvivlar på att jag ska träffa någon. Jag är ju 70 år.

Foto: Louise Kristoffersson

Emelie Karlsson, Vallentuna centrum:
– Jag tror att en del går varandra på nerverna och en del hittar tillbaka till varandra när de får mer tid tillsammans. För min del går det ganska bra. Jag har nyss fått barn. Hon är producerad precis innan restriktionerna kom.

l Foto: Louise Kristoffersson

Ingabritt Herlitz, Tegelbruksgatan
– Det frågar du mig som varit änka i flera år. Kärlek är alltid bra, vare sig det är pandemi eller inte. Kanske är det svårare att hitta någon eftersom man inte träffar så många. Men jag dejtar inte, jag tycker det är så bra som det är.

Foto: Louise Kristoffersson

Sirage Mounir Tribak, Sörgården
– Kärlek är ju mycket närkontakt så jag tycker att man borde ställa in Alla hjärtans dag. Om du går ut på dejt för att det är Alla hjärtans dag ökar smittrisken. Men ställ gärna in pandemin också.

Foto: Fredrik Sjöquist

Johan Wetterwik Katzler, Vallentuna:
– Det har varit noll dejtingaktivitet, jag har inte ens tänkt i de banorna. Jag spelar mycket spel med polarna i stället och pluggar. Jag är rätt nöjd med tillvaron ändå.