Journalisten Jeanette Bergenstav har en faiblesse för ondska och gillar att skriva spänningsromanen som inte backar för att gå in på detaljer.

Hon är nu aktuell med uppföljaren till debutromanen "Syndoffer", som utspelar sig i Göteborgsmiljö i allmänhet och vid Gullbergs kaj och Torslandas villaidyll i synnerhet.

Med "Nattrov" fortsätter hon serien med journalisten Jennifer Sundin, som ständigt hamnar i händelsernas intensiva centrum. Hon delar en hel del med sin romanfigur, men Jeanette Bergenstav erkänner:

– Vi går mer och mer skilda vägar, även om hon i grunden har drag av mig.

Hon har varit aktuell på Bokmässan där den första lanseringen av den nya boken har ägt rum. Men någon releasefest för "Nattrov" blir det inte.

– Jag är fortfarande hög på den förra, säger hon.

– Så istället har jag övertygat förlaget om att göra en väska som de första som köper boken får. Det är kul att ge läsarna något extra.

"Syndoffer" tog fyra år att skriva. Med "Nattrov" har det gått fortare och hon är nu igång med sin tredje roman i serien.

– Mitt problem är att jag inte skriver snabbt. Jag trodde jag skulle klara "Nattrov" på ett år. Mitt första utkast var på 750 sidor. Jag fick korta. När förlaget sedan läste boken fick jag bakläxa för att Jennifer blivit för ordentlig. Så jag fick skriva om, säger hon.

– Nästa bok är jag säker på att den blir min bästa. Det blir ett maritimt tema, min hemmaplan, och våldsam och grym.