I förra veckan kom nyheten att H&M drar ner på personal i sina butiker i Sverige.

Enligt uppgifter till Ekot har ett varsel om uppsägning lämnats över till facket och arbetsförmedlingen och enligt Handelsanställdas förbund berörs 69 butiker och drygt 400 anställda.

Enligt H&M kommer alla butiksanställda att erbjudas fortsatt anställning i butik och att varslet är en uppskattning av hur många som kommer att tacka nej.

En av butikerna som berörs i Göteborg är H&M i köpcentret 421 i Högsbo, som nu stängt.

I ett mail till GöteborgDirekt skriver Laura Mendez Blanco, Communications Specialist & Press Officer Sweden på H&M:

"Vi på H&M ser över vår butiksportfölj för att säkerställa att vi erbjuder våra kunder den bästa möjliga shoppingupplevelsen. Världen omkring oss, såväl som våra kunders förväntningar, förändras ständigt. Vi utvärderar och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet för att anpassa oss till våra kunders beteende och behov, oavsett om det är online eller i våra fysiska butiker."

Butiken ersätter

På frågan om varför de valde att stänga just 421-butiken svarar hon:

"Som en del av denna transformationsresa och i samband med öppningen av vår nya butik i Frölunda Torg beslutade vi att stänga vår butik i Högsbo. Vår butikspersonal har fått jobberbjudande i våra andra H&M-butiker i området."

I veckan kunde centrumledaren för 421, Susanna Essunger Nordlund, avslöja vilken butik som ersätter H&M.

– Det kommer att bli en zooaffär som heter Zoo.se, som vi är väldigt glada över att få hit till oss. Planen är att de ska öppna i februari.