Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) drog en vals. Foto: Elias Ljungberg/Hanna Lilja

Hjälp att uttala Chabliiis och 27 valsedlar för M

Den nyinflyttade skåning som inte kan uttala Chabliiiis rätt måste få hjälp att integreras på ön. Det skrev Daniel Källenfors (M) på Facebook. – No guts, no glory, säger han.

  • Publicerad 09:11, 7 apr 2022

Den 1 april tog Lidingömoderaterna chansen att skämta till det.

I ett inlägg på sin Facebooksida skriver Daniel Källenfors att nya Lidingöbor från Norrland, Skåne, Göteborg och Södermalm måste integreras på ön.

Språket är nyckeln till integrationen – och Daniel Källenfors kände att Lidingö har en lång väg att gå när han mötte en "ensamkommande skåning som inte kunde uttala Chablis".

Uttalet orsakade förvirring, skriver Daniel Källenfors. Språkförbistringen måste få sitt slut. Det heter Chabliiis, båtliiiv och Prestogriiiillen.

– Jag var lite beredd på att någon skulle missförstå men både folk från landet och från Lidingö tyckte att det var skoj. Det är en tradition att vi skämtar på första april, säger Daniel Källenfors.

– Jag hör faktiskt många som inte uttalar iii på rätt sätt.

Efter oredan kring Lidingömoderaternas valsedlar, som Mitt i rapporterat om, sa också partiet till Lidingö Nyheter att de satsar – inte på två– utan på 27 valsedlar i september.